Що робиться в Партії Регіонів насправді?

Поділитися

Головний редактор Еспресо.TV Вадим Денисенко на своїй сторінці в Facebook написав, що так звана “група РУЕ” програла внутрішньопартійну боротьбу за Партію регіонів іншій групи, очолюваної Борисом Колесніковим, Олександром Вілкулом та Олександром Єфремовим. Тому Сергію Тігіпку доведеться залишити партію та стати фронтменом нового політичного проекту, повідомляє УНН з посиланням на видання “Коментарі”.

Такі висновки журналіст зробив з результатів вчорашнього з´їзду ПР. За його словами, маневри, які робив С.Тігіпко напередодні з´їзду, народили інтригу, але не дали бажаного їм результату.

“Тігіпко де-факто почав свою міні-кампанію на посаду голови Партії регіонів і за право стати кандидатом від ПР на найближчих виборах президента. Фіналом цієї інтриги повинен був стати з´їзд партії, на якому Тігіпко планував переконати частину тих, хто вагався і схилити шальки терезів на свою сторону. Однак такий досвідчений апаратник як Тігіпко і його політичний партнер Сергій Льовочкін, станом на зараз, ці праймеріз програли”, – пише Денисенко, на думку якого С.Тігіпку доведеться залишити Партію регіонів.

“35 голосів делегатів за Тігіпка проти 315-ти за Добкіна означає безперспективність членства Тігіпко в ПР””, – пише він, додаючи, що “за Тігіпком послідує і Юрій Бойко, який поки ще має в ПР ту ж групу впливу, що й Тігіпко – групу РУЕ”.

На думку експерта, С.Тігіпко під силу стати “фронтменом якогось нового політичного проекту”. Також Денисенко вважає, що новим “сірим кардиналом ПР” стане Борис Колесніков, який, за інформацією експерта, на закритій частині з´їзду був одноголосно обраний секретарем президії партії.

“Враховуючи, що ПР змінила форму управління на колективну, і керувати партією тепер буде такий орган як Президію, нова позиція Колеснікова дозволяє стверджувати, що він тепер є фактичним розпорядником ПР. Хоча, все ж, баланси в президії ПР збудовані, і одноосібним лідером назвати Колеснікова буде перебільшенням” , – вважає Денисенко.

“Комунальний майдан” на хресній ході

До 40 днів від загибелі Героїв “Небесної Сотні” відбулась проща в Зарваниці