Сьогодні на Майдані в Тернополі відбудеться люстрація чи показуха?

Поділитися

Сьогодні о 12 годині в Тернополі має відбутися перший відкритий люстраціяний процес: керівництво місцевого Майдану нібито хоче познайомити перед затвердженням громаду із потенційними заступниками голови Тернопільської облдержадміністрації. На момент підготовки матеріалу “ПРО ВСЕ” вдалось дізнатися, що одним із кандидатів по квоті партії “Батьківщина” будде аграрій Іван Крисак. Решта кандидатів – таємниця за сімома замками.

Щодо Івана Крисака, то відомо, що  він балотував на посаду мера Тернополя, керував Держкомземом. Чоловік займається аграрним бізнесом в Тернопільському районі. У часи Майдану активно працював серед активу Тернопільського району. Звичайно, тернопільський Майдан його не знає. І якщо певні недоброзичливці “постараються”, то Крисака засвистять, хоч він не хабарник, професіонал своє справи. Мінус Івана Крисака в тому, що він не розкручений як особистість. З іншого боку, що заважало партії “Батьківщина” запропонувати в своїй газеті, на партійному сайті виставити кілька кандидатур, щоб мешканці області могли проаналізувати програми, біографії кандидатів на посади, порівняти їх і вже на Майдан прийти з певним багажем знань. Натомість, Василь Деревляний ризикує бути освистаним тернополянами разом зі своїм кандидатом, як це було кілька днів в Кременці. Кременчани нібито не сприйняли Світлану Федишену, яка колись вже керувала Кременецькою райрадою.

Інтернет-газета “ПРО ВСЕ” поцікавилась в політиків, які мали б впливати на процеси формування влади на Тернопільщині, як  відбувається процес обрання кандидатів на посади.. Ми поспілкувались з ударівкою Наталкою Михно, керівником Майдану Володимиром Стаюрою та керівником тернопільської міської організації “Свобода” Романом Навроцьким. Висновки робіть самі.




На наші письмові звернення до нардепів-бютівців відповіли Михайло Апостол і Володимир Бойко. Обоє політиків зазначили, що їм не відомо, хто стане заступниками Олега Сиротюка, керуватиме прокуратурою, СБУ, податковою і. т.д. Бютівці повідомили, що  не беруть участь в переговорах по формуванні нової місцевої влади.

Цікаво, чи пануватиме така ж інформаційна блокада коли наступного тижня Василь Деревляний спробує знову стати головою обласної організації. Його кандидатуру знову запропонують зі столиці. Виявляється, згідно статуту партії, рядові члени запропонувати свого голову не можуть. У часи Майдану такий статут нагадує рабовласницькі часи….

Головний свободівець Тернополя розповів про секрети формування нової влади

Турчинов звільнив головного СБУшника Тернопільщини