У Тернополі буде “земельна сотня”

Поділитися

17 березня 2014 року о 9.00 в Тернополі пройде сесія Тернопільської міської ради. Не зважаючи на Майдан, біля сотні земельних питань традиційно – земельні.

На фоні революції, Майдану, Кримських подій, розглядати і далі земельні питання це неправильно. І справа навіть не в тому, що їх як завжди багато, а в тому, що в Тернополі далі забудовуються дитячі майданчики (наприклад нещодавно на Новому світі), вирубуються дерева і парки. А ще в далекому 2006-му році, коли ВО “Свобода” тільки йшла до міської ради, основним питанням, яке піднімала ця політична сила була саме забудова дитячих майданчиків.

Тернополяни, Ви обрали “Свободу” лише тому, що вони обіцяли зупинити забудову міста. Хтось пам’ятає лозунг: Забудуємо Тернопіль разом”. І за іронією долі майже десять років по тому доводиться боротись з цією політичною силою саме тому, що вони ведуть себе так само як попередники. Інакше назвіть мені скільки скандальних забудов вони зупинили? Чи може назвати скандальне звільнення території біля джерела в парку Національного Відродження боротьбою з забудовами? Тож чи то проблема дитячих майданчиків тернополянами забута або ж вже встигли більшість забудувати. Та вони весь Тернопіль дозволяють забудувати – згадайте прийнятий “План зонування міста Тернополя”, який приймався під час трагічних подій на Майдані.

А за те, що громадські активісти перешкоджали цьому “дерибану місцевого масштабу” їх назвали “тітушками”. До активістів і досі багато обурливих запитань:
– Як Ви можете під час таких подій займатися “таким дешевим піаром”?

На жаль, ніхто не запитав когось з міської ради чому вони під час таких трагічних подій на Майдані, а зараз і в Криму займаються земельними питаннями. В ситуації, коли Крим може відділитись від України, Тернопільська міська рада далі ділить землю.

Я дуже вибачаюсь, але поки тернополяни займаються прослуховуванням на приватизованому Театральному Майдані гасел за їхніми спинами зникають гектари комунальної землі, яка належить виключно громаді. Я кожного дня проїжджаю майже весь Тернопіль вздовж і впоперек та бачу багато нових будівельних майданчиків як на долоні. От сьогодні бачив як зрізали на східному в районі Обнови біля церкви майже цілий гай. Знову будуть будувати котеджі?

А справді, що було зроблено цією політичною силою саме для Вас, тернополяни, якщо не рахувати гучних лозунгів та постійного поділу землі і фонтанів? Втім, я не здивуюсь, якщо на наступних виборах до обласної чи міської ради в “Свободи” знову з’явиться бажання боротись з забудовою міста, вони вклеять всі білборди своїми гаслами і тернополяни знову їх оберуть, бо вони патріоти.

Тут хочеться лише додати слова Тараса Шевченка:

Доборолась Україна
До самого краю.
Гірше ляха свої діти
Її розпинають
Замість пива праведную
Кров із ребер точать.
Просвітити, кажуть, хочуть
Материні очі
Современними огнями.
Повести за віком,
За німцями, недоріку,
Сліпую каліку.

Щиро, Андрій Любецький.

У Криму вже “намалювали” явку 44%

Інформація з Севастополя і Криму у день “референдуму”