В Україні оголошено мобілізацію!

Поділитися

Виконуючий обов’язки Президента Олександр Турчинов подав до Верховної Ради проект Закону про затвердження Указу Президента України “Про часткову мобілізацію”, котрим пропонується оголосити 45-денну мобілізацію по всій території України за виключенням Криму, передає УНН з посиланням на сайт парламенту.

Згідно указу, мобілізація дорослого населення викликана різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі.

Мобілізацію на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя пропонується здійснити з числа громадян, які в добровільному порядку висловили бажання бути призваними на військову службу.

Призов військовозобов’язаних, у тому числі резервістів, та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України пропонується здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Нагадаємо, лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що сьогодні Верховна Рада України планує обговорити та ухвалити питання мобілізації мінімум 20 тисяч військовослужбовців до Національної гвардії та виділити на це 180 мільйонів гривень.

Активісти з Західної України передали військовим Криму 17 тонн продуктів

“Похмілля” Криму: вагітні проти камасутри Путіна