Яценюк зарахував себе до 300 тис. найбагатших українців, які володіють активами країни

Поділитися

Говорячи про податкові новації уряду, прем’єр-міністр України Арсені Яценюк зазначив, що в першу чергу вони торкнуться 300 тис. найбагатших українців, які володіють активами країни. У свою чергу він до цього числа зарахував і себе. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Україна”, передає УНН.

“Для того, щоб “витягнути” країну, необхідно зробити дуже багато речей, яким ніхто не буде зараз аплодувати, але більшість українців їх прийме. Як чинить будь-яка родина, якщо в ній не вистачає грошей? Скорочує витрати, намагається знайти дохід. Так і держава повинна надходити в цьому випадку. Тому, ми підвищуємо податки. Почали ми підвищення податків з великого бізнесу. Як би це кому не було важко. Це стосується гірничо-збагачувального комплексу, лікеро-горілчаної індустрії, тютюнової індустрії, пивної індустрії і це стосується 300 тис. найбагатших українських громадян, які в цілому володіють активами країни. Ось ці 300 тис. громадян (у тому числі і я) платитимуть податки набагато більше, ніж платили “, – підкреслив Яценюк.

Як відомо, Верховна Рада підвищила ставку податку на прибуток з 16 до 18 відсотків, а також підвищила ставку ПДВ до 20%. Також ВР запровадила прогресивну шкалу оподаткування доходів фізичних осіб, 7% ПДВ на імпорт ліків, підвищила акцизи на пиво, цигарки, вина та бензин.

Депутати Тернопільської облради обіцяють попрацювати

Три роки тому померла Людмила Гурченко