Замітки із інавгурації нового губернатора Тернопільщини

Поділитися

Сьогодні о 16 годині мало відбутися представлення нового голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка. Пройшла урочиста подія на хвилин сорок пізніше, ніж оголошували запрошеним. Причина – запізнення віце-прем’єра свободівця Олександра Сича. Спочатку до зали на третьому поверсі напхалося чиновників і духовенства всіх мастей, рівнів та мастей, які сподіваються на підвищення, не втрату посад і т.д. Навіть правлячий архієрей, митрополит Української православної церкви Московського патріархату Сергій (Генсицький). У третьому ряду всівся керівник податкової Вітрук, ставленик засновника Мінздоху Клименка. Журналісти жартували між собою чи він вже домовився, чи демонструє готовність люструватись “по зеленому”?

У залі адміністрації стояла неймовірна спека. Кондиціонер не працював. Повідомили, що запізнюються. І тут племінниця Олега Тягнибока – Софія Гусак з облради скерувала присутніх до сесійної зали  облради.

“Погнали чиновницько-партійну отару у сесійний зал аби всі могли ліцезрєть”,- пожартував технічний працівник.

Але й в сесійному залі не вистачило місця всім бажаючим.  Після спеки на 3 поверсі в ОДА, в сесійні залі панувала холодрига. Всі бюрократи зашморгали носами.

Коли почалась урочиста подія, до зали спочатку зайшли Олександр Сич та Василь Хомінець. Олег Сиротюк значно від них відстав, бо приймав по ходу вітання. У президії, коли всі всілися, виявились лише свободівці: скомпрометований по саме нікуди Сергій Надал, бажаючий стати губернатором, але поки все ж таки голова облради Василь Хомінець та нібито головний свободівець-майданівець Володимир Стаюра.

Указ про призначення зачитав віце-прем’єр. Вручив квіти. Потім почався шквал букетів від однопартійців. Сиротюка обклали як кінозірку. Не дарував квіти лише п. Стаюра. Можливо, він хотів посісти крісло Сиротюка. Проте, за Свободою ще одна вакансія заступника. Чи дістанеться вона Стаюрі, Бицюрі чи відвоює Навроцький – не знають самі свободівці. Першим заступником, як відомо, будуть бютівці Іван Крисак або Теодозій Кухарський. Вони не коментують ситуацію. Правда, й на “інпвгурації” Сиротюка не був присутнім. На відміну від ударівки Наталки Михно. Кажуть, саме вона стане гуманітарним заступником. За іншою версією на це крісло претендує ударівець Ігор Яворський . Критично налаштовані чиновники шкодують Сиротюка, якому за три місяці не вдасться опанувати “чиновницьким кодлом”. Мовляв, прийде новий президент і Сиротюк втратить і посаду, і мандат нардепа, який має скласти.

Після всіх озвучених обіцянок і мрій свободівці забули квіти і пішли. Спохватилися, що треба йти на майдан в останню мить. Стаюра рефлекторно нагадав собі. Журналісти сумно жартували, що на Майдан треба було йти до призначення Сиротюка, а не ставити людей перед фактом. У нас же в області Криму не має. Хоч звісно, до особи Сиротюка не має претензій: не злодій, виважена людина, з перших днів розбудовував “Свободу”, не амбіційний кар’єрист, а командний гравець, бо свого часу поступився Кайді лідерством в партії без жодних скандалів. Хабарів, земельних ділянок, дорогих автівок невідомого походження за ним не помічено.

На Майдан Олег Сиротюк прийшов з дружиною Наталею. Багато не обіцяв людям, а більше дякував. “Рісовався” найбільше громадсько-політичний банкрот Ярослав Демидась, часи якого вже давно минули.

Подаровані букети Сиротюку не пропали: він з побратимами поклав до місця вшанування на Майдані “Небесної сотні”.

Про попередника Сиротюка ніхто не згадував.






 

Як в Тернополі чекали на нового губернатора (фото)

Військові Росії залишають Керченську поромну переправу

0

Як в Тернополі чекали на нового губернатора (фото)