Звернення депутатів Тернопільської обласної ради до обласних рад України щодо збереження цілісності та незалежності Української держави

Поділитися

Шановні колеги-депутати!

Найважчі за усю новітню історію нашої країни часи прийшли до нашого спільного дому – Української держави. Російська Федерація, порушуючи усі домовленості, міжнародні договори, створює серйозну загрозу миру та спокою не лише Україні, а й  Європі та світові. Держава, яка за Будапештським Меморандумом є гарантом безпеки в Україні, в односторонньому порядку ввела на територію нашої держави військові підрозділи та численні групи диверсантів, які провокують конфлікти в усіх регіонах країни.

За час незалежності, уже упродовж 23 років, у нашій країні не було жодних міжетнічних конфліктів. І це свідчить про високу громадянську свідомість та повагу до прав кожної нації. Мирно та спокійно жили поруч українці та росіяни, молдавани та кримські татари, євреї та поляки, німці, грузини, азербайджанці, білоруси, вірмени – загалом понад сто національностей. На нашій землі безпечно почувають себе десятки тисяч іноземних студентів з різних куточків світу – ні колір шкіри, ні мова ніколи в Україні не були предметом розбрату. Переконані, що так було, є і буде у кожній області нашої країни.

Нині, у час випробувань, закликаємо громадян України згуртовуватися, пліч-о-пліч стати на захист державного суверенітету та територіальної цілісності, не дозволити нікому роздирати Україну, зіштовхувати у безглуздих братовбивчих конфліктах український народ.  Суверенітет та територіальна цілісність  України є недоторканними – і цю аксіому повинен знати кожен.

У всіх нас – на заході та сході, на півдні та півночі, у центрі – спільна історія та спільні проблеми. Нам усім разом є над чим працювати – це побудова вільної,  заможної, незалежної  України, у якій пануватимуть демократичні цінності, права та свободи, за якими живе увесь цивілізований світ.

Закликаємо обласні ради, як найвищі представницькі органи влади на території областей, приймати рішення, які стверджують державний суверенітет та унітарність України.

Звертаємося до органів місцевого самоврядування у різних куточках країни об’єднатися у боротьбі проти корупції та «кумівства», хабарництва та розкрадання та задля побудови держави, де буде комфортно жити теперішньому та майбутнім поколінням.

Заради миру в країні,  громадського спокою згадаймо великого Кобзаря – «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!»

Прийнято

15 березня 2014 року на сорок восьмій  сесії

Тернопільської обласної ради п’ятого скликання,

обраної на позачергових виборах 15 березня 2009 року

м. Тернопіль

Як Облещук з Митрофайлом зустрічалися з “громадою” Тернопільщини

Хочу в НАТО