Більше тонни побутового сміття із узбіч зібрали працівники Служби автодоріг та облавтодору

Поділитися

Працівники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області та колектив ДП «Тернопільський облавтодор» вже традиційно навесні проводять толоку, прибираючи узбіччя доріг від побутового сміття. Кожного року таке велике прибирання відбувається на різних відрізках доріг. Серед сміття – найбільше пластикових пляшок та обгорток, а подекуди навіть цілі гори непотребу. Участини дорожногог руху, вочевидь, часом забувають, що, приміром, пластик у землі розкладається до 200 років і при цьому виділяє токсини, які прямо чи опосередковано впливають на здоров’я кожного. «Практично у кожному районі дорожні колективи провели таку толоку. Участь взяли приблизно 300 шляховиків, які прибирали «наслідки цивілізації» не дуже цивілізованих людей. Вважаю, що обов’язок кожного долучитись до такої толоки. Ми наводимо порядок на узбіччях, але дбаємо і про здоров’я людей», – зазначив новопризначений начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.
«Це вже добра традиція, якої дорожники дотримуються щороку. На прибирання йдемо всім дружнім коллективом, – наголосив заступник начальника Служби автомобільних доріг в області
Володимир Хемій. – На жаль, щоразу роботи дуже багато. Так було і цього разу. Прибирали за селом Велика Березовиця на дорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече в напрямку на Теребовлю. Це міжнародна траса і дуже соромно було, що стільки сміття назбиралося за зиму. Соромно і тому, що ми себе уже ідентифікуємо європейцями. Та ще свідомо не доросли деякі учасники дорожнього руху до цього поняття. Згадаймо ще одну просту істину – чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

 

Працівники Служби автомобільних доріг  області та Облавтодору у черговий раз звертаються до учасників дорожного руху – не засмічуйте узбіччя доріг!

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Тернопільській області

У більшості мікрорайонів Тернополя не буде води!

Тернополяни затримали 6 вантажівок зі сміттям