Чому відбулося пониження рівня води в річці Гнізна у Великих Бірках

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” оприлюднювала фоторепортаж “На Тернопільщині – екологічна катастрофа!”

На цю ситуацію відреагувало Тернопільське обласне управління водних ресурсів.

“Розглянувши звернення жителів смт. Великі Бірки Тернопільського району щодо пониження рівнів води у р. Гнізна на ділянці розташування гідрологічного заказника місцевого значення «На куті» між смт. Великі Бірки і с. Дичків, Тернопільське обласне управління водних ресурсів провело комісійне обстеження ділянки р. Гнізна, її заплави між селами Дичків і Великі Бірки за участі  представників Тернопільського міжрайонного управління водного господарства, державної екологічної інспекції у Тернопільській області, управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Тернопільській області, за участю депутата Великобірківської селищної ради Сума В.А.

Пониження рівня води у р. Гнізна і на заплаві відбулося для проведення робіт з очистки підвідного каналу Дичківської ГЕС, котра розташована на території Дичківської сільської ради. Експлуатаційні роботи здійснюються згідно «Правил експлуатації гідротехнічних споруд Дичківської ГЕС Тернопільського району Тернопільської області», які виготовлені у 2005 р. ПАТ «Водпроект» та затверджені в установленому порядку.

Внаслідок проведення робіт рівень води у р. Гнізна понизився приблизно на 0,7 м, (на території заплави – на 0,1 м), проте факту загибелі водних біоресурсів у р. Гнізна, у тому числі й на території гідрологічного заказник

За обставин, що склались, комісією вжиті заходи для підвищення рівнів води в р. Гнізна. Ремонтну кампанію буде продовження після нересту.

 

 

Будівельників Тернопільщини поставили на місце

Яценюк дозволив тернопільському керівнику Антимонопольного комітету ставити в позу порушників