Державтоінспекція на Тернопільщині стає відкритою для громади?

Поділитися

Начальник УДАІ в Тернопільській області Андрій Матрифайло провів «круглий стіл», під час якого доповів громаді і журналістам про діяльність Державтоінспекції за останні 4 місяці. Такі зустрічі стають традицією.

Найцікавіші тези звіту А.Матрифайла:

* До 22 квітня в області триває комісійне обстеження стану доріг. До 25 квітня усі зафіксовані порушення скерують до ТОДА, ТОР та обласної прокуратури. Із понад 5 тисяч кілометрів доріг обстежили уже 85%. Працівники Служби організації дорожнього руху області наразі видала 23 приписи. За останніх 3 тижні 23-х посадовців притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне утримання доріг.

* За останні три місяці на дорогах краю сталося 376 ДТП, 65 із них – з потерпілими (15 осіб загинуло і 98 отримали тілесні ушкодження).

* Головна проблема – відсутність фінансування дорожньо-комунальних організацій, а отже брак паливно-мастильних матеріалів. Працівники облавтодору мають лише трьохденний робочий тиждень.

* Переможець тендерних закупівель – товариство «Газпластбуд» за приписом ДАІ зобов’язане встановити 32 дорожні знаки в обласному центрі. Цього не виконано. Наразі ДАІ просить розібратися в ситуації міського голову Тернополя, надалі обіцяє звернутися до прокуратури області, ТОДА і Тернопільської облради.

* Працівники ДАІ здійснили 193 перевірки перевізників області. Виявили 12 несправних автобусів. З початку року в області працівники ДАЇ виявили 166 порушень, які скоїли водії маршрутних транспортних засобів.  Виявлено 42 факти відхилень від маршруту. 10 підприємців здійснювали неліцензійні перевезення.

* За останній місяць порушень ПДР майже втричі менше, ніж за аналогічний період минулого року.

* Завдяки «Автомайдану» виявили 294 нетверезих водіїв, в тому числі правоохоронців, прокурорів і посадовців органів місцевого самоврядування.

* За надмірні статки працівників МРЕВ засуджувати не поспішає, принаймні, не має на це важелів впливу. (Нагадаємо, список особистих автомобілів працівників МРЕВ та фото будинків одного із посадовців підрозділу нещодавно публікував «Автомайдан»). Проте вважає, що люди повинні знати, на чому їздять і де живуть працівники УДАІ.

* Посади заступників начальника УДАІ в Тернопільській області залишаються вакантними. На розгляд громадськості запропонували кандидатуру Олега Івановича Леня (працював інспектором ДАІ, деякий час очолював Тернопільський МРЕВ, зараз працює слідчим міського відділу міліції).

На заході були присутні представники Координаційної Ради Громадських організацій, зокрема, «Самооборони Тернопільщини», «Автомайдан Тернопіль», Тернопільської правозахисної групи, Ради бізнесу Тернопілля, «Майдан Тернопіль»,

«Тернопільські підсумки», Громадського люстраційного комітету. Кожен із присутніх мав змогу висловити свої побажання і поставити запитання очільнику УДАІ Тернопільської області.

Прес-служба Координаційної ради Громадських організацій.

На Тернопільщині шахраї виманюють гроші у підприємців

Коломойский установил награду за поимку российских диверсантов: 10 000 у.е за каждого и 1 000 у.е за автомат