До сепаратистів, які складуть зброю до ранку, не буде застосоване покарання

Поділитися

Для тих сепаратистів на Сході України, які не стріляли у силовиків, складуть зброю і покинуть захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, обіцяні гарантії незастосування проти них відповідного покарання. Про це у зверненні до українців в ефірі телеканалу “Рада”наголосив в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, передає кореспондент УНН.

“Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України. Для тих, хто не стріляв у наших силовиків і складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я в підписаному Указі дав гарантії незастосування проти них відповідного покарання за вчинені дії”, – наголосив О.Турчинов.

“Ми готові розглядати питання суттєвого розширення повноважень регіонів та широкої реформи місцевого самоврядування, а також оновлення влади на місцях. Але кожен, хто веде на підтримку агресорів та окупантів озброєну боротьбу проти нашої країни не уникне покарання та відповідальності”, – підкреслив він.

Прийнято рішення розпочати антитерористичну операцію

Затримані за штурм Харківської ОДА активісти переведені до СІЗО Полтави