Громадське продовжують обливати брудом

Поділитися

Заява Громадського телебачення щодо бруду Савіка Шустера та Євгена Кисельова

Громадське спростовує зміст відкритого листа ведучого програми “Шустер LIVE” Савіка Шустера та колишнього співробітника телеканалу «Інтер» Євгена Кисельова щодо обставин виходу в ефір Першого Національного наших програм.

Члени команди Громадського ніколи не зверталися із будь-якими проханнями чи вимогами щодо трансляції своїх програми ні до російського політтехнолога Ігоря Шувалова, ні до керівництва НТКУ.

Рішення про передачу прав на використання програм Громадського було ухвалене за ініціативою голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.

Громадське розцінює заяву Савіка Шустера та Євгена Кисельова як їхнє бажання вислужитися перед спонсорами та кураторами своїх ефірів. Закиди щодо сприяння Ігоря Шувалова в трансляції Громадського на частотах Першого національного – наслідок спотвореного уявлення панів Шустера та Кисельова про ручне управління НТКУ – норму часів голови президентської адміністрації Сергія Льовочкіна та його ставленика, голови НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Ми вимагаємо у Савіка Шустера та Євгена Кисельова вибачень перед українськими глядачами за поширення неправдивої інформації. Сподіваємося, що надалі пани Шустер та Кисельов працюватимуть згідно з професійними стандартами і утримуватимуться від спроб ставити себе поруч із незалежними медіа.

Команда Громадського

За поясненнями щодо цієї ситуації команда Громадського звернулась до голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка. Коментар народного депутата надаємо за його згоди:

«Те, що написали Савік Шустер та Євген Кисельов не відповідає дійсності, це повна нісенітниця. Ініціатива щодо трансляції програм Громадського та підписання відповідної Угоди з Першим національним належала мені.

Я сам запропонував т.в.о. Президента НТКУ Олександру Пантелеймонову транслювати програми Громадського телебачення на Першому Національному телеканалі. Я виходив з того, що такий крок сприятиме оперативному та об’єктивному висвітленню подій у Криму і надасть можливість адекватно реагувати на інформаційну війну навколо кризи на півострові.

Олександр Пантелеймонов досить оперативно зреагував, зробивши відповідну публічну заяву, що вони готові підписувати Угоду з Громадським. Після цього відбулась зустріч з керівниками Першого національного та Громадського і Угода була підписана.

Ще раз підкреслюю: ця ініціатива належала особисто мені, і я не знаю жодних інших осіб, які могли бути причетними до цієї Угоди крім мене, Олександра Пантелеймонова та керівників Громадського»

Після свідчень у Генпрокуратурі Ольга Богомолець розповідає про постраждалих під час трагічних подій на Майдані

Вхід до Межигір’я став платним