Курченка оголошено у розшук за незаконні оборудки зі скрапленим газом

Поділитися

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо оборудок зі скрапленим газом. В цьому кримінальному провадженні фігурують посадовців ряду державних підприємств, а також бізнесмен Сергій Курченко. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олексій Денисюк, передає кореспондент УНН.

Він повідомив, що ГПУ розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб, державних підприємств – виробників скрапленого газу, акціонерних товариств “Укргазвидобування”, “Чорноморнафтогаз”, “Укрнафта” та української аграрної біржі, які під виглядом реалізації газу для потреб населення умисно завищили обсяги реальних потреб у ньому, а утворені у такий спосіб надлишки газу, отримані ними за пільговими цінами, реалізовували вже за ринковими цінами власникам автозаправок. Встановлено, що за наслідком таких оборудок населення не отримало 165 тис. тонн скрапленого газу на суму понад 1 млрд грн.

“У цьому кримінальному провадженні ГПУ оголосила підозру голові спостережної ради ГК “СЄПЕК” Сергію Курченку, якого оголошено у розшук. Також у цій справі за рішенням судів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою керівнику підприємства, через яке легілзовувались незаконно отримані гроші, а також керівника причетної до цих оборудок банківської установи”, – сказав О.Денисюк.

Зазначимо, що, відповідно до інформації МВС, у розшук С.Курченка, як особу, яка переховується від органів прокуратури, подало Слідче управління СБУ. Для С.Курченка запобіжний захід обрано у вигляді “постанови суду про дозвіл на затримання з метою приводу”.

При цьому датою зникнення бізнесмена заявлено 19 лютого поточного року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міндоходів заарештувало рахунки Курченка.

Через погані дороги на Тернопільщині водії гублять номери автівок

0

Прибирання по-тернопільськи: пилюка аж до неба, коли гроші освоїти треба!