У Теребовлянському районі вчителі мають працювати без зарплати

Поділитися

Фінансові інспектори у відділі освіти Теребовлянської райдержадміністрації виявили втрат на суму понад 160 тис. гривень

Фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Теребовлянської районної державної адміністрації, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму більше 160 тис. гривень.

Під час ревізії встановлено, що з порушенням законодавства до штатних розписів окремих шкіл району введено посади завідувача господарством та помічника вихователя, які типовими штатами не передбачені. Внаслідок даного порушення відділом освіти проведено завищення витрат на оплату праці в загальній сумі понад 38 тис. гривень.

Ревізією також виявлено, що кошти, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки, не перераховано до бюджету, а використано на виплату заробітної плати. Внаслідок вказаного порушення районним бюджетом недоотримано доходів у загальній сумі понад 22 тис. гривень.

Крім того інспектори виявили, що працівникам даної установи зайво нараховано та виплачено заробітної плати з нарахуваннями на загальну суму майже 28 тис. гривень, внаслідок зайвого нарахування та виплати надбавок, щорічних грошових винагород тощо.

Також не оминули уваги інспекторів такі порушення як: оплата за неспожиті послуги по газопостачанню, оплата заробітної плати кочегарів, недостача товарно – матеріальних цінностей та зайве списання продуктів харчування. Загалом таких порушень виявлено на суму майже 73 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 14 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення, до установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи. На об’єкт контролю направлено обов’язкові вимоги про усунення виявлених порушень.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

На ракетному катері “Прилуки” і танкері “Фастів” піднято український прапор

Моряки, перебазовані із Севастополя в Одесу, просять допомоги