Янукович підтвердив, що просив Путіна ввести війська в Україну

Поділитися

Віктор Янукович підтвердив, що просив президента РФ Володимира Путіна використовувати війська Росії для захисту життів громадян України. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Дождь”, передає УНН.

Щодо подій на Євромайдані у столиці В.Янукович зазначив, що він не давав наказу стріляти по мирним мітингувальникам і зброя не видавалася спецпідрозділам.

“У мене рука не піднімалася це зробити, я не міг це зробити. Це суперечило моїм принципам. Але Майдан ділився на 2 частини. Одна – мирна, друга – радикальна. Треба було прйиняти рішення про їх роззброєння. Наразі ця ж проблема існує і нею займається влада”, – зазначив він.

За словами В.Януковича, на дії влади радикальна частина Майдану відповіла стріляниною.

“Стрілянина почалася з будівлі, що контролювалося опозицією. Коли почали стріляти снайпери, ми проводили переговори з представниками трьох країн (Веймарська трійка – Ред.)”, – зауважив В.Янукович.

Зазначимо, нещодавно В.Янукович закликав українців провести референдум. Як відомо, В.Янукович був відсторонений від влади конституційною більшістю народних депутатів України, які представляють усі політичні сили у парламенті.

Додамо також, після втечі з країни В.Янукович звернувся до влади РФ з проханням забезпечити його особисту безпеку і це прохання було задоволено на території РФ. Зазначимо, в Україні В.Януковича оголошено у міжнародний розшук.

Як відомо, головним меседжем двох попередніх звернень В.Януковича до українського народу стало те, що він живий.

Нагадаємо, під час свого першого звернення після втечі з України, 28 лютого, четвертий Президент України Віктор Янукович вибачився перед бійцями “Беркуту”.

Цінності Європи: український вимір по- тернопільськи

Футболісти “Дніпра” поїдуть в гості до “Таврії” у Сімферополь на автобусі