Чортків повстав проти бандитських цін!

Поділитися

7 травня місцеві активісти, учасники автомайдану, а також всі небайдужі прийняли участь у попереджувальній акції «Ні-бандитській ціні» на АЗС міста Чорткова.
Більше десятка автомобілів з українською символікою, та плакатами проїхались АЗС міста, зафіксували ціни та вручили працівникам інформаційні запити.

Перед початком акції, з метою уникинення провокацій та нештатних ситуацій, було проведено інструктаж

Активісти звернулись з інформаційним запитом до керіників АЗС в якому просили прийняти всі можливі дії по зниженню ціни в регіоні.
Своє прохання аргументували тим, що доходи населення нашої області є одними з найнижчих в Україні, зниження ціни на паливо дозволить знизити і інші ціни, так як вагома доля в собівартості більшості товарів та послуг займає саме вона.
Економічно обгрунтованих підстав, таких як ріст курсу валют, ціни нафти на даний час не має. Високі ціни на нафтопродукти, особливо у цей весняний час, розхитують і без того нестабільний економічний стан регіону, що викликає протестні настрої у населення.
Активісти зосередились не лише на питанні зниження ціни, а й на роботі самих АЗС. Попередній рейд показав, як пишуть вони в своєму запиті, що користуючись ситуацією в Україні, так званим «мораторієм на перевірки», «кришуванням» даного виду бізнесу високопосадовцями та «сім’єю», деякі керівники АЗС халатно відносяться до своїх обов’язків.
У своєму запиті, активісти хочуть дізнатись про стан сплати податків та зборів, особливо їх цікавить куди ці податки сплачуються(в місцевий чи інші б’юджети).
Також було висловлене прохання, виходячи з потреб часу, встановити на АЗС спеціальні інформаційні стенди,де могла би розміщуватись інформація, що до боротьби з сепаратистами, оголошення міліції, СБУ, Національної Гвардії та громадських організацій.
Цей запит було передано під підпис відповідальним особам на АЗС, з вимогою передати його керівництву, та на протязі 5 днів повідомити активістів про результати його розгляду.
Працівники деяких заправок, відмолялись прийняти даний запит,не завжди чітко мотивуючи причину відмови, хоча більшість згідна, що ціна завищена


Активісти зафіксували ціни на момент проведенння акції та щоденно слідкуватимуть за її змінами.

Як розформують райони Тернопільської області?

У Слов’янську спалили підприємство за те, що власники дали води українським солдатам