Громадяни вимагають: зрадників за ґрати!

Поділитися

14 травня активісти Громадського сектору Євромайдану пікетували Генеральну прокуратуру України з вимогою притягнути до відповідальності посадовців силових відомств, які сприяли російським диверсантам та терористам.

Активісти передали звернення на ім’я Генпрокурора з вимогою порушити кримінальні справи проти екс-голови СБУ в Луганській області Олександра Петрулевича та колишнього керівника УМВС в Одеській області Петра Луцюка, які, використовуючи своє службове становище, сприяли діяльності диверсантів та терористів.

Зокрема активісти зазначили, що начальник УСБУ у Луганській області Олександр Петрулевич передавав зброю, майно та секретну інформацію особам, які вчинили напад на будівлю УСБУ 6 квітня. За свідченнями працівників головного управління Служби безпеки України у Луганській області, за два дні до нападу на будівлю УСБУ, більшість персоналу за розпорядженням керівництва була відправлена у неоплачувані відпустки. Напередодні штурму будівлі УСБУ, за наказом керівництва, офіцери служби безпеки були змушені здати табельну зброю. На момент штурму у будівлі залишалося 60 неозброєних офіцерів, які не чинили спротиву проросійським радикалам, не зробили необхідних дій для того, щоб запобігти проникненню їх у будівлю, заволодінню зброєю та секретною інформацією. Така бездіяльність офіцерів СБУ була викликана також усними розпорядженнями Олександра Петрулевича.

Натомість злочинна бездіяльність колишнього керівника УМВС в Одеській області Петра Луцюка призвела до збройних нападів диверсантів на мирну ходу українських патріотів 2 травня в м. Одеса. Як наслідок – спровоковані заворушення переросли у збройні сутички, які завершились гибеллю людей.

За словами Павла Подобєда, активіста Громадського сектору Євромайдану, прокуратура досі не відкрила кримінального провадження проти жодного офіцера, який сприяв тероризму та сепаратизму: «Непокаране зло зростає. Якщо диверсантів, терористів та їх посіпак лише сварити та відпускати під заставу – така позиція заохочуватиме до нових злочинів проти громадян та української державності».

Тернополяни проведуть мирну акцію біля заправки “Лукойл”

Фестиваль вуличної музики в Тернополі відбудеться 17 травня