Тернопільська “Нива” зробила революцію гідності в українському футболі

Поділитися

Такого прецеденту в українському футболі ще не було за всі роки Незалежності!

Під час матчу першої ліги футболісти тернопольської “Ниви” покинули поле після призначеного пенальті у їхні ворота. “Не доиграв всего пару секунд до конца поединка 27-го тура против харьковского Гелиоса, тренер Нивы забрал своих игроков с поля из-за необъективного судейства”,- взахльоб розповідають у репортаж навіть  журналісти південних і східних областей.

На восьмій хвилині з п’яти доданих відбувався розіграш кутового біля воріт “Ниви”.   Рахунок на той момент був нічийним – 1:1. М’яч опинився у захисника харківського “Геліоса” Луценко. У наслідок боротьби, гравець харківчан впав на газон і суддя відразу показав одинадцятиметровий.

Поки лікарі нібито надавали допомогу симулянту Луценку, футболісти “Ниви” у повному складі пішли в роздягальню за справедливим наказом тренера.

Рефері Дмитру Жукову з Донецька, який відсудив надзвичайно ганебно матч, у цій ситуації довелося рятувати свою підмочену репутацію і він дав фінальний свисток. Офіційно матч закінчився у нічию 1-1.

***

Довідка

Матч 27 туру Першої ліги “Геліос” (Харків) – “Нива” (Тернопіль) відбувався на нейтральному полі у Карлівці, що на Полтавщині. Все йшло до нічиєї 1:1: на 13-ій хвилині рахунок відкрив Сахнюк із “Ниви”, а на 42-ій хвилині Качур вирівняв становище ударом з 11-метрової позначки.

Наставник тернопільської “Ниви” Богдан Самардак пояснив, чому його команда відмовилася догравати матч проти “Геліоса”:

“Я забрав команду з поля, тому що за 90 хвилин два пенальті у ворота противника 100% були, а в наші арбітр призначав без роздумів. Жовтих карток роздавав наліво і направо. Після першого тайму я попередив, що після такого суддівства я готовий зняти команду з другого тайму. Арбітр не прислухався, у нього були інші інтереси, або сам собі був на думці. Він показав 5 доданих хвилин, а на 98-й хвилині отримуємо ще один пенальті. Вважаю, що це не футбол! Нехай вони судять у районі”, – сказав тренер в ефірі телеканалу “Футбол 1”.

На Тернопільщині пасажирський потяг смертельно травмував пенсіонерку

У Тернополі під час гри у футбол помер 11-річний школяр