Чи розповість Олег Сиротюк на яких відкатах сиділи його попередники?

Поділитися

Про хабарі новим керівництвом Тернопільської облдержадміністрації не прийнято говорити. Ну, по-перше, ще нікого не зловили. Про про відкати, які також є формою хабаря, “патрійоти”  воліють не згадувати, щоб, напевно, не порушити схеми, на які “сіли”. А ось колега Олега Сиротюка та Леоніда Бицюри – в.о. заступника губернатора Дніпропетровщини Святослав Олійник розповів цікаві подробиці про діяльність минулої влади. Тернопільський губернатор поки мовчить, як партизан. Чи то забув, про що йшлося на Майдані, чи вирішив особисто спробувати “того меду”…

Принаймні, за 100 днів Сиротюк мав би вже знати, як розкрадали область його попередники. Якщо ж не вивчив, то чим він займався стільки часу? Чи йому не вигідно озвучувати інформацію з “розпилу” бюджетних коштів, будівництва та ремонту доріг?!

Сьогодні вже відомо, наприклад, що розмір відкатів у Дніпропетровській області при витрачанні бюджетних коштів протягом багатьох років становив 30-50%. Про це заявив в.о. заступника губернатора Дніпропетровщини Святослав Олійник, оголошуючи перші результати аудиту витрачання бюджетних грошей області, повідомляє видання «Лица».

За словами Олійника, 15-16% йшло на відкат Дніпропетровській ОДА, 8% – правоохоронним органам, 3-10% – хабар казначейству.

Ще 12% коштувала конвертація в готівку. У межах 10-15% становило розкрадання розподілювачів бюджету і близько 5-6% – заробіток виконавців робіт.

«Ми вважаємо, що у місті Дніпропетровську нераціонально витрачається приблизно мільярд, по Дніпропетровській області – більше мільярда гривень», – заявив Олійник. За його словами, такий розподіл бюджетних коштів існував протягом багатьох років.

0

У Тернополі яскраво продемонстрували, що думають про Росію і її бізнес

У Тернополі замість музею зробили банк