Джеймс Камерон поставить “Аватар” у цирку

Поділитися

Відомий американський режисер Джеймс Камерон поставить циркове шоу на основі свого фантастичного блокбастера “Аватар”. Про це він заявив разом із президентом канадського цирку Cirque du Soleil Даніелем Ламарром на Монреальської конференції C2MTL — Commerce and Creativity, повідомляє УНН із посиланням на видання Variety.

Фінансуванням постановки займуться правовласник “Аватара”, кіностудія Twentieth Century Fox, а також продакшн-компанія Lightstorm Entertainment. Світовий прокат нового шоу розпочнеться наприкінці 2015 року, випереджаючи прем’єру сиквела “Аватара”.

“Протягом багатьох років я спостерігаю надзвичайний талант і фантазію артистів і творчого колективу Cirque du Soleil. У нас є спільна мета — надати публіці розвагу нового рівня, і я з нетерпінням чекаю початку роботи над проектом”, — зазначив Камерон.

Циркова версія “Аватара” не буде першим спільним проектом американського режисера і Cirque du Soleil. У 2012 році Камерон став продюсером документальної 3D-стрічки “Cirque du Soleil: Казковий світ” і навіть взяв участь у зйомках в якості оператора.

Фільм Джеймса Кемерона “Аватар” став найбільш касовою картиною в історії кінематографа, зібравши в прокаті 2,8 млрд дол.  Попередній касовий рекорд належав фільму “Титанік”, також знятому Камероном. Планується три сиквели “Аватара”, перший з яких має вийти на великі екрани в грудні 2016 року.

Представники сотні з Майдану вчинили озброєний напад на дім нардепа-регіонала Олійника

В Україні знімають фільм про повстанців Холодного Яру з вітчизняною моделлю Playboy