Перша дворова спартакіада у Тернополі відбудеться всупереч конфлікту із будівельною компанією

Поділитися

22 червня на стадіоні «Текстерно», що на пр. Злуки у Тернополі відбудеться «І дворова спартакіада». Відбудеться не завдяки, а всупереч. Понад два тижні ініціатори спортивно-мистецького свята (представники Громадської організації «Майдан Тернопіль») ведуть війну із ПП «Матlа». Будівельна компанія планує звести на стадіоні комплекс житлових висотних будинків, то ж, коли активісти почали косити траву на стадіоні, очільник підприємства М.Матла викликав міліцію. Так було двічі. Згодом будівельник у телефонній розмові у неприйнятній формі погрожував одному із ініціаторів дійства.

Утім, хлопці з «Майдану» занедбаний стадіон підготували всупереч конфлікту – покосили височенну траву, пофарбували спортивні споруди, встановили щоглу із прапором України. На думку молодої громадської організації, стадіон повинен служити громаді.

22 червня о 14.00 год. ГО «Майдан Тернопіль» запрошує тернополян на стадіон «Текстерно» на спортивно-мистецьке свято «І дворова спартакіада». Сімейні команди можуть позмагатися в естафетах і конкурсах, настольних іграх. Планують також турнір з міні-футболу, матчева гра з регбі-7, показові виступи з фрі-файту, панкратіону, гирьового спорту, фанк-аеробіки, аероденсу. У «Палаці Спорту» дадуть майстер-клас з боксу та кік-боксінгу. Чимало цікавого знайдуть для себе і наймолодші – конкурси мильних бульбашок, малюнка на асфальті, графіті, закидання м’яча в баскетбольне кільце.

Під час свята репрезентують велетенську вишивку, яку молоді художники Тернополя творили понад тиждень. Кожна із 30 плит (розміром 3х5 метрів) розмальована орнаментами, притаманними кожній із областей України.

Свято відбудеться. Чи правочинно ПП «Матlа» планує зводити будинки на землях рекреаційного призначення, розбиратиметься міліція і прокуратура. Громадські організації, які входять в Об’єднання заради громади «ЯДРО», звернулися до правоохоронців із проханням розібратися в ситуації – чи має право фірма-забудівник чинити тиск на людей, які роблять добро для громади, а заодно з’ясувати – на яких підставах Тернопільська міська рада змінила цільове призначення земель?

У Луганську силою вербують чоловіків до лав “південно-східної армії”

27-річна жінка “заколола” незнайомця за домагання