Самооборона Тернопільщини бойкотує російський бізнес

Поділитися

11 червня Самооборона Майдану спільно з активістами громадських організацій пікетувала Тернопільське відділення «Сбербанку Росії».  Головною вимогою активістів, яку вони висунули директорам відділень російських банків в області, закрити їх до 15 червня поточного року. В іншому випадку самооборонці готові робити все, щоб заблокувати роботу відділень.

Відділення «Сбербанку Росії» активісти обрали з тих міркувань, що проти цього банку Генеральна прокуратура України уже відкрила кримінальне провадження за підозрою у фінансуванні терористичних акцій в південно-східних регіонах.

Цією акцією Самооборона розпочинає активне бойкотування російського бізнесу на території Тернопільської області і закликає до бойкоту тернополян.

Окрім головної вимоги самооборонці висловили прохання до працівників банку – проявити свою державницьку позицію і звільнитися; до Державної служби охорони – розірвати договір про надання охоронних послуг цій структурі; до вкладників банку – забирати свої вклади.

«Ми розуміємо, що в банку працюють прості люди, і банк для них – це робочі місця. Проте, в той час, коли наші військові-добровольці без належної амуніції їдуть на схід захищати державу і нас з вами, російські банки фінансують найновітніше спорядження для їх убивць. Це недопустимо, що поки власними зусиллями ми збираємо кошти для українських військовослужбовців, у нас під носом процвітає бізнес спонсорів терористів. Ми висловили свою вимогу чітко, якщо вона не буде виконана, то акції протесту продовжаться аж до блокування роботи відділень: на вулиці Руській і Живова», – говорить комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик.

Що шукають мешканці Тернопільської області в інтернеті?

У Ланівцях самовільно захопили ставок