Тернопільська набережна зачаровує і дарує чудовий настрій

Поділитися

Вчора у Тернополі була неймовірно гарна погода: сонячно, але не спекотно. На набережній місцевого ставу прогулювалось багато людей, яким чудовий настрій дарували вуличні музики. На фоні яхти, яка швартувалась до пірсу, музиканти сприймались ніби десь на Середземномор’ї, у Ніці на Англійській набережній чи у Сен-Тропе.

Неофіційно чиновники Тернопільської міської ради розповідають, що за нинішньої каденції з парку Шевченка залишилась лише набережна.

На тернопільському озері – американська новинка!

Довідка

Англійська набережна (Promenade des Anglais) – вулиця в Ніцці, що тянеться вздовж узбережжя міста. Раніше в Ніцці будинки будувалися на пагорбах, подалі від моря. Починаючи з другої половини XVIII ст., англійці, що прибули до міста, вирішили перезимувати. Захопившись морськими краєвидами один з багатих англійців запропонував грандіозний проект – збудувати пішохідну вулицю вздовж всього узбережжя. Вулиця спочатку мала назву Camin deis Anglés (Англійський шлях) на ніцціанському говорі. Після анексії Ніцци Францією у 1860 р. вулицю перейменували на французький манер La Promenade des Anglais. Сьогодні на вулиці розташовані муніципальні та приватні пляжі, більшість готелів, а також аеропорт Ніцци.

 

0

У збірній Англії розгорається скандал через оголену жінку

Хто притягне до відповідальності корумпованих суддів і міліціонерів?