Тернопільські міліціонери впіймали медика, який за 250 євро погодився зробити аборт 15-річній дівчині

Поділитися

Співробітники УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області спільно з прокуратурою задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчиненого завідувачем гінекологічним відділенням однієї із районних лікарень області. За 250 євро медик погодився зробити операцію зі штучного переривання вагітності неповнолітній.

Як розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області Василь Мокрицький, до завідувача гінекологічним відділенням у Підволочиську звернувся місцевий житель із проханням допомогти зробити аборт його знайомій. Лікар погодився. Не зупинило «ескулапа» те, що «клієнтці» лише 15 років. За свої послуги зажадав кругленьку суму – 250 євро.

У перебіг подій втрутилися правоохоронці. Ласого до грошей медика взяли «на гарячому» під час того, як клав до кишені обумовлену суму грошей. Факт отримання неправомірної вигоди зафіксували оперативники.

Відрито кримінальне провадження. Дії завідуючого кваліфікують за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Двох міліціонерів засуджено до 4 років тюрми за катування

Що цікавить тернополян у Бразилії?