Тернопільські міліціонери затримали серійного велосипедного крадія

Поділитися

Тернополяни, котрі спокусилися на дешеві велосипеди, змушені були повернути товар законним власникам. Адже зловмисника, що реалізував крадені двоколісники, затримали співробітники Тернопільського міського відділу внутрішніх справ.

Як розповів заступник начальника міської міліції Анатолій Стельмащук, лиходія взяли, що називається, на гарячому. На ринку по вулиці 15 квітня увагу оперативників привернув торговець, що дешево продавав добротний велосипед. Товар, ринкова вартість якого три-чотири тисячі гривень, «щирий» продавець віддавав за триста гривень. Як з’ясувалося, двоколісник крадений.

Крадіжки і наркотики – спосіб життя молодого тернополянина. Тому й не дивно, що за свій тридцяти п’ятирічний вік добре відав, що таке ізоляція від суспільства. Востаннє звільнився з місць позбавлення волі наприкінці минулого року. Але від злодійського ремесла не відмовився, а разом з ним повернувся до наркотичної залежності. Як встановили правоохоронці, вже на початку цього року лиходій вчинив першу крадіжку. Відомо, що зловмисник скоїв щонайменше дванадцять незаконних заволодінь чужим майном, проте оперативна робота триває і міліціонери перевіряють тернополянина на причетність до інших протиправних діянь.

На приватну територію – зась – це було першим правилом злодія. Крав переважно з громадських закладів, під’їздів будинків, підвалів. Як розповів Анатолій Стельмащук, найчастіше зловмисник привласнював велосипеди. Загалом, викрав шість двоколісників. Задокументовано випадки крадіжок грошей, мобільних телефонів та інших цінностей. Їх викрадав у безпечних відвідувачів спортзакладів, салонів краси.

Ще одне правило зловмисника – позбуватися речових доказів. Тобто, краденого собі не залишав, а тут же ніс на ринок і збував. За скільки – теж не важливо, головне, аби якнайшвидше знайти покупця. І такі знаходилися. Ще б пак, придбати за двісті-триста гривень велосипед, вартість якого в десятки разів вища – чим не спокуса.

Та ейфорія від економної покупки розвіялася, щойно правоохоронці встановили, кому збув крадене зловмисник. Майже всі велосипеди міліціонери знайшли та вилучили. А ласих до дешевизни попередили, що не варто спокушатися на подібного роду товар.

На майбутнє варто пам’ятати усім любителям економ-пропозицій: якщо річ не вкрадена чи насильно не відібрана, її вартість не може бути низькою. Тому, перш ніж придбати такий товар, варто подумати про те, що доведеться повертати його законному власникові. А пред’явити претензії щодо оплаченої вами суми не буде кому – злодій нестиме покарання перед Законом, а не перед вами. Пам’ятайте народну мудрість: бачили очі, що купували.

Після закінчення досудового розслідування тернополянина чекає лава підсудних. Який термін виміряє йому Феміда – покаже час. Кримінальне провадження порушене за частиною 3 статті 185 ККУ.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

У Монастириську “потрусили” заробітчан

На краденому скутері кременчанин довго не поїздив