У Тернополі будуть пікетувати СБУ?

Поділитися

Про нашумілу на Чортківщині справу з лісниками-браконьєрами знає уся Україна. Як повідомляла тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ”, рибінспектори впіймали лісників, які виловлювали незаконно рибу.

Проте, лісники виявились нахабні і викликали працівників СБУ. “Специ” спочатку стали на сторону лісників. Мовляв, нібито це лісники впіймали рибінспекторів-браконьєрів. Врятувала ситуація Народна самооборона і Автомайдан. Перед виїздом на затримку браконьєрів, рибінспектори попросили підтримки у народного ополчення. Так сталося, що громадські активісти трішки припізнилися, але завдяки своїм показам врятували рибінспекторів від наклепників-лісників, які займались браконьєрством. Ось така закручена історія трапилась у Білецькому лісництві. Здавалось би, ситуація зрозуміла: лісникам відповідати по закону, а рибінспекторам – подяка. Але виявляється, ні. Працівники спецслужби, які, на думку громадських активістів, були “під градусом”, почали “качати права”. Мовляв, у пресі прозвучало про алкоголь і СБУ. Або вибачайтесь і спростовуйте інформацію, або ми в суд подамо. Аргумент у них як в Януковича – у Вас не має експертизи, а без “бумажки” ти…  А те, що вони незаконно “положили” рибінспекторів, змусили оправдуватись за законні дії, а фактично перешкоджали у їхній роботі – навіть не згадується.

Громадськість обурена, що “специ” повели себе таким чином і вже подумує пікетувати тернопільське СБУ. Можливо, ситуацію врятує мудра позиція керівника управління СБУ Івана Юлика, який не дозволить “розійтися” своїм підлеглим. Неофіційно, ніхто не хоче розслідувань чи були п’яні працівники СБУ чи ні, щось доводити. Громадськість прагне, щоб справу з браконьєрами-лісниками довели до логічного завершення і не заважали виконувати свою роботу. Проте,  активісти не дадуть себе в образу і будуть відстоювати правду. Можливо, навіть вдадуться до пікетування.

***

Телефон гарячої лінії “рибохорони” – 067-161-5879. На цю лінію можна повідомляти не лише про браконьєрів, але й про незаконні дії – збір гравію, вирубка прибережної смуги, забрудення тощо.

Тернопільрибохорона впіймала лісників-браконьєрів

0

Бразилія забила перший м’яч, але у свої ворота

0

Ще один тернопільський депутат побував на Сході України (фото, відео)