Як господарює мільярдер на Тернопільщині

Поділитися

11 червня 2014 року Агрохолдинг Мрія (MAYA GR) оприлюднив фінансові та операційні результати за 1 квартал 2014 року, що закінчився 31 березня 2014 року.

Основні фінансові показники:

•    Сукупний дохід за 2013 р. (включаючи чистий прибуток від зміни справедливої вартості біологічних активів) сягнув 91,7 млн. доларів порівняно з 60,1 млн. доларів у 1 кварталі 2013 року.

•    EBITDA за звітний період склала 73,7 млн. доларів

•    Через переоцінку активів по новому курсу долара до української гривні чистий збиток за період склад 233,1 млн. доларів

•    Сукупні активи склали 1,317.1 млн. доларів, короткострокові депозити та готівкові кошти – 75,2 млн. доларів

Основні операційні результати:

Мрія завершила весняну посівну кампанію на 111 тис. га, що включно з площею озимих, збільшило посіви до 291 тис. га у 2014 році, зробивши площу посівів майже незмінною порівняно з минулим роком.

Посівна кампанія супроводжувалась гарними погодними умовами: тепла погода спостерігалась з середини  березня, забезпечивши більше часу для проведення необхідних операцій. Незначні дощі протягом посівної кампанії збільшили вологість ґрунту, забезпечивши його необхідний рівень для насіння та сформувавши основу для подальшого росту.

Основними культурами весняної посівної кампанії традиційно стали кукурудза (близько 70 тис. га), цукровий буряк (близько 24 тис. га) та картопля (близько 6,3 тис. га).

Додатково компанія провела необхідну обробку озимих культур для підтримки їх росту та захисту від хвороб згідно вимог технологічних карт.

З кінця 1 кварталу 2014 року Мрія продовжила продаж та доставку сільськогосподарської продукції зі своїх запасів для того, щоб підготувати потужності по зберіганню до майбутнього врожаю. Необхідний ремонт активів був також проведений компанією для забезпечення їх безперебійної роботи в сезон.

Микола Гута, генеральний директор компанії, прокоментував результати роботи: “В цих складних обставинах ми зосередились на тому, що зробити все можливе для втілення наших планів незважаючи на макроекономічну ситуацію. Наш виробничий план не зазнав суттєвих змін, і я задоволений, що нам вдалося обробити майже таку ж саму кількість землі, як і в минулому році. Ми віримо, що цей крок буде сприятливим для компанії, оскільки майбутній врожай забезпечить більшу гнучкість у виконанні наших зобов’язань.”

Під час операції в Маріуполі військові Нацгвардії затримали двох кримінальних авторитетів

СБУ затримала бойовика