Янукович оскаржує санкції ЄС в суді

Поділитися

Четвертий Президент України Віктор Янукович, його сини і ще шість громадян України, що потрапили в санкційний список ЄС, подали позови у Європейський суд у Люксембурзі, повідомляє портал Euobserver, передає УНН.

За інформацією ЗМІ, українські політики і бізнесмени спробують оскаржити в суді правомірність введення санкцій проти них, які складалися в заморожуванні їх європейських активів.

На сайті Європейського суду доступні три справи позивачів під прізвищем В.Янукович, ініційовані проти Ради Європи 14 травня. Брюссель заморозив активи не тільки поваленого Президента, але і двох його синів – Віктора та Олександра Януковичів.

Крім колишнього українського Президента в Люксембурзька Суд також звернулися колишній радник Януковича Андрій Портнов – його справу було отримано в суді 29 квітня, колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров і його син Олексій – дві справи від 12 травня.

Український бізнесмен Сергій Курченко, який потрапив під санкції ЄС за зв’язки з режимом Януковича, також подав заяву до Європейського суду (від 15 травня). Суд також зареєстрував позови від Андрія Клюєва (колишній глава адміністрації Януковича) і його брата, бізнесмена Сергія Клюєва. Всі позивачі будуть намагатися домогтися від суду анулювання введених проти них санкцій Брюсселя.

Нагадаємо, 6 березня Євросоюз опублікував список санкцій підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів в Україні і підозрюваних в організації репресій відносно мирних демонстрантів. До нього увійшли президент країни Віктор Янукович , екс -глава адміністрації глави держави Андрій Клюєв і ще 16 українських чиновників і бізнесменів. Їм заборонили в’їзд на територію ЄС, а їхні кошти заморозили на території Євросоюзу.

До Київради пройшли дев’ять партій

Чоловіка, який зґвалтував 3-річного хлопчика, засудять на 15 років