Журналісти про інавгурацію Порошенка: треба краще ставитися до акул пера

Поділитися
Медійники, акредитовані на церемонію інавгурації у парламенті, побачили Петра Порошенка двічі: коли він заходив до будівлі Верховної Ради і коли виходив із неї. Спостерігати за церемонією у Верховній Раді журналісти могли лише в інтернеті та слухаючи аудіотрансляцію

Українських журналістів допустили лише на поріг Верховної Ради, де Петро Порошенко склав присягу президента України. Пріоритет на зйоми отримала частина іноземних репортерів та особиста преса політиків. «Звичайно, шкода, що журналісти не можуть зайти всередину. Тільки можуть перебувати на вулиці, а тут навіть екранів немає. Це неправильно, адже, саме через журналістів люди будуть дізнаватися інформацію», – каже журналіст, представник Громадянської мережі «ОПОРА» Тетяна Кириленко.

Натомість необмежений доступ отримали медійники до інших політиків, які після церемонії вийшли до преси. Чи не найбільше уваги привернув до себе білоруський президент Олександр Лукашенко. Скориставшись нагодою, він попросив українців забрати назад до себе Віктора Януковича: «Переступіть через усе і свого президента заберіть до себе в Україну, нехай він буде у вас». Пообіцяв дати поради новому президенту України «після чарки», принагідно розказавши про алкогольні уподобання Януковича. Хоча, як запевнив Лукашенко, п’яницею той не був.

Сама ж церемонія не обійшлася без казусів. Напередодні журналісти згадували про те, як під час інавгурації перед Віктором Януковичем мало не зачинилися двері Верховної Ради. Коли ж до Парламенту заходив Петро Порошенко, стало зле солдату з роти почесної варти .

Детальніше про те, як журналісти сходили на інавгурацію – у репортажі «ВідеоТеки».

Я – убитий солдат

Порошенку підмінили солдата та подарували першого онука