Міський суд засудив дезертира до п’яти місяців арешту

Поділитися

Івано-Франківський міський суд сьогодні виніс вирок у кримінальній справі щодо 27-річного жителя Івано-Франківська, який самовільно ухилився від мобілізації до лав Збройних Сил України, передає УНН з посиланням на прес-службу суду.

За інформацією, під час першого етапу мобілізації, у квітні 2014 року, підсудному вручили мобілізаційне розпорядження, відповідно до якого він мав відбути для проходження військової служби до однієї з військових частин. У подальшому підсудний, зазначає прес-служба, “діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх суспільно небезпечних дій, достовірно знаючи про час та місце його відправки до війська для проходження військової служби, самовільно залишив територію Івано-Франківського обласного збірного пункту та певний час перебував у міському парку відпочинку та культури”.

У суді підсудний свою вину визнав повністю, підтвердив вищенаведені факти, розкаявся у вчиненому і просив суворо його не карати.

Івано-Франківський міський суд засудив обвинуваченого за ч.2 ст.409 (відмова від несення обов’язків військової служби) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді п’яти місяців арешту.

На сайт Президента Порошенка було здійснено потужну ddos-атаку

Власник донецького “Олімпіка” став найстаршим дебютантом чемпіонатів України