Нардеп Михайло Апостол пропонує відновити дисциплінарні батальйони

Поділитися

Народний депутат від Тернопільщини Михайло Апостол вважає надзвичайно актуальним питанням для всієї України відновити “штрафні військові підрозділи”. Формувати такі військові об’єднання треба із порушників закону: хабарників-чиновників різного рівня, корупціонерів, недоброчесних правоохоронців, зрадників,  хуліганів та тому подібного “контингенту”.

– У такий час “штрафники”  на Донбасі, на передовій АТО матимуть змогу свою провину спокутували перед Україною.  Згадайте події у 1941-1945 років, – каже Михайло Апостол. – Кожна провина жорстко каралася. Всі винуваті відправлялися у штрафбати, дисциплінарні батальйони. Зрозуміло, що зараз вже не той час, всі намагаються чинити гуманно. Але, навіть цивілізовані європейські країни у військовий час мали аналогічні військові загони зі штрафників!

Чому б не запровадити нову одиницю у Збройних силах України – штрафні батальйони: і державі користь, і люди мають шанс виправитись?!

– На мою думку, потрібна лише нечисельна комісія: попався чи то ДАІ-шник, чи то міліціонер, чи то податківець, чи то будь-хто на хабарі у військовий час – одразу у штрафбатальйон. Ці корупціонери мають собою захищати тих простих тільки-що переодягнених у військову форму молодих хлопців.  Має бути жорстка дисципліна,- переконаний тернопільський депутат, пише газета “Свобода”.

Першочергового, на думку Михайла Апостола, на передовій мають бути тисячі паркетних генералів, які користуються пільгами і живуть за наші з вами податки і за рахунок юнаків, які сьогодні стоять на передовій і гинуть там.  Інші ставали генералами без єдиного вистрілу!

Також мають бути у війську діти олігархів. Переконаний, якщо б у тій частині, де служить дитина мільйонера, чогось бракувало, то буквально за кілька годин, якщо не хвилин, проблему вирішили б.

З іншого боку, каже Михайло Апостол, має бути й правильна державна політика. Для прикладу, у Грузії не можливо займати державну посаду, якщо ти не був у війську і не захищав свою Батьківщину у такий складний час.

Як тернопільський депутат з колегами викинули із Верховної Ради головного комуніста

0

15 тонн допомоги відправлено на Схід з Тернополя