Роман Навроцький: Українцям треба посилити бойкот усьому російському

Поділитися

Сьогодні Росія нищить українців не тільки тією зброєю, що у руках в терористів, а й іншою – інформацією, що поширюється через російські ЗМІ. І якщо усю брехню, яку публікують в Інтернеті, усунути майже неможливо, то контролювати телебачення в Україні реально. Певні кроки уже робляться. Наразі, як повідомляє державне агентство України з питань кіно, експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрації фільмів при оформленні посвідчень на прокат, буде попередньо оцінювати всі фільми виробництва Росії на відповідність українському законодавству. Таке рішення було прийнято у зв’язку з військовою агресією з боку РФ. Та, напевно, цього не достатньо. Жорстка перевірка щодо змісту російського продукту, має стосуватися не тільки фільмів, а й мультфільмів, телепередач, реклами, кліпів, які потрапляють на екрани українців. Ймовірно, варто поставити питання про те, чи взагалі транслювати російське в Україні, адже купуючи їхнє, ми даємо можливість РФ заробити на зброю і техніку для терористів, котрі вбивають наших співвітчизників, наших рідних і близьких.

Крім того, треба вжити заходів для того, щоб українські покупці чіткіше бачили країну-виробника товарів, щоб відмовитися від російського. Багато людей, особливо старшого покоління, через недостатньо добрий зір чи то незнання російських штрих-кодів, часто не можуть з’ясувати, де були виготовлені ті чи інші речі, тому й купують російське. З огляду на це, потрібно розробити певну систему знаків чи символів, які б наносили на товари, аби українським громадянам було легше зробити правильний вибір. І знову ж таки, максимально обмежити або й заборонити ввезення російських товарів до нашої держави. Як бачимо, Росія на такі кроки зважується легко, зокрема, останні їхні нововведення – з 28 липня 2014 р. заборонили завозити до РФ українську молокопродукцію, а з 29 липня – консервовані вироби.

Та головне – свідомість людей. Закликаю усіх українців відмовитися від товарів наших ворогів. Бойкот російському має бути більш жорстким. Якщо сьогодні на прилавки магазинів все ще виставляють продукцію з РФ – то треба зробити усе, щоб надалі підприємцям не було ні вигоди, ні потреби її закупляти. Запевняю, що чимало українських товарів значно кращої якості, ніж російські. Треба просто відкинути стереотип: «імпортне – значить найкраще». Підтримаймо вітчизняних виробників, щоб розвивати свій край, і ні в якому разі не віддаваймо власні кошти агресору – на розвиток російської армії.

Роман Навроцький, голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода»

Олег Сиротюк: ми нічого не можемо

Як у Тернополі діти вчать англійську мову та допомагають українським солдатам