Таксисти в окупованих містах підняли ціну на виїзд до 100 грн за кілометр та співпрацюють з бойовиками

Поділитися

Мешканці окупованих терористами міст на Донбасі, котрі надають послуги “приватного таксі” підняли ціни до 100 гривень за кілометр на вивезення людей у безпечні місця. Про це УНН повідомили місцеві мешканці.

“Вивезення з окупованих міст коштує скажених грошей. Таксисти, тобто ті, які себе так називають, адже працюють вони самі на себе, беруть по 100 гривень за кілометр. Тобто якщо хтось хоче виїхати за 30 км в безпечне місце – “таксити” просять 3 тисячі гривень. Це майже у всіх окупованих містах Донеччини. Ціна різниться лише у залежності від близькості української армії. Чим ближче сили АТО, тим дорожче ціна на виїзд”, – зазначиють мешканці Сніжного.

Разом із тим жителі Горлівки кажуть, що попри захмарні ціни все рівно немає ніякої гарантії, що терористи не пограбують чи не викрадуть когось із сім’ї.

“Якщо не всі, то майже всі так звані таксисти співпрацюють з терористами. Вони доносять бойовикам про тих, хто і звідки виїздить, скільки, якими автівками та з яким вантажем. А окрім того поширюють панічні чутки, щоб люди були готові платити будь-які гроші для втечі. А натомість ці “таксисти” мають такі привілеї від терористів, як вільне пересування містами в комендантську годину і звільнені від “податків”, – кажуть мешканці Горлівки.

Як повідомляв УНН, загалом від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 56 тис. 671 громадян України.

Ватажок терористів Бєзлєр втік до Росії

На сайт Президента Порошенка було здійснено потужну ddos-атаку