Терористи панікують та здаються у полон

Поділитися

Сили АТО зосереджені на знищенні баз терористів та відновленні контрол над кордоном, бойовики панікують. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

“Все частіше в лавах терористів спостерігається паніка і бойовики здаються в полон. Наразі підрахунки полонених ведуться спецслужбами.

Проте це не заважає терористам атакувати блокпости українських силовиків. Так, протягом доби бойовики скоїли десять атак на блокпости силовиків АТО. Всі атаки були відбито без втрат для українських вояків.

Також сьогодні терористи обстріляли ПП “Довжанський”. Втрат немає”, – сказав він.

“Президент поставив завдання з мінімізації загрози та уникнення жертв серед мирного населення. Тому застосування бомбардування авіацією та використання важкої артилерії по населеним пунктам повністю виключене.

Проте Президент виключає одностороннє припинення вогню. Можливість припинення активних дій АТО буде розглядатися лише після звільнення усіх міст, здачі терористами зброї та взяття під контроль кордону, звільнення всіх заручників, котрі в полоні у терористів”, – сказав він.

Нагадаємо, очільник інформвідділу “ПС” Б.Береза повідомив, що керівництво АТО вирішило призупинити наступ в активній фазі АТО через погрозу ватажків терористів знищити заручників.

Також нагадаємо, у Міноборони зазначили, що станом на ранок 7 липня найбільш загостреною залишається ситуація у Донецьку, Горлівці, Луганську, Сніжному, Антрациті, Краснодоні та Северодонецьку.

****

Внаслідок нападу на виправну колонію № 60 у Слов’яносербську Луганської області із місця позбавлення волі втікли 8 в’язнів. Про це повідомила речник міліції Луганщини Тетяна Погукай

“6 липня у період часу з 00.30 до 03.00 озброєні автоматичною зброєю люди, одягнені в камуфльований одяг, вчинили збройний напад на Слов’яносербського виправну колонію № 60. Під час обстрілу з колонії скоїли втечу 8 засуджених:

– Кидун Михайло Сергійович 1979 р.н. засуджений за вбивство до 13 років позбавлення волі (до 17.11.2021 р.)

– Фадєєв Андрій Борисович 1979 р.н. засуджений за вбивство до 15 років позбавлення волі (до 08.02.2021 р.)

– Данильченко Роман Валентинович 1978 р.н. засуджений за вбивство і розбій до 18 років позбавлення волі (до 18.03.2018 р.)

– Ільясов Ібрагім Рахимович 1975 р.н. засуджений за розбій до 12 років позбавлення волі (до 10.02.2022 р.)

– Малуха Володимир Миколайович 1979 р.н. засуджений за розбій до 8 років позбавлення волі (до 16.10.2015 р.)

– Гункі Віктор Дмитрович 1962 р.н. засуджений за організацію наркобізнесу до 8 років позбавлення волі (до 16.09.2018 р.)

– Погосян Арен Сереновіч 1979 р.н. засуджений за скоєння крадіжок як член ОЗУ до 9 років (до 27.07.2018 р.)

– Пробенко Сергій Анатолійович 1970 р.н. засуджений за скоєння крадіжок як лідер ОЗГ до 11 років (до 06.09.2019 р.)

Даний факт зареєстрований в ЕРДР. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання даних осіб”, – зазначила Т.Погукай.

***

Військові саперні підрозділи проводять роботу щодо розмінування доріг, мостів, будівель у звільнених від терористів містах та районах Донечини й Луганщини.

“Інженерними підрозділами Збройних Сил України проводиться робота щодо розмінування доріг, мостів, будівель.

У Красному лимані евакуйовано 700 боєприпасів калібру 122 мм. Знищено 10 боєприпасів калібру 152 мм для гаубиці Д-30, тридцять детонаторів, 3 гранати РГД-5.

У Слов’янську виявлено 2 машини боєприпасів, 2 кг вибухової речовини часів Великої Вітчизняної війни.

Вчора у Миколаївці знайдена 1 тонна тротилу, боєприпаси. Також, виявлено і знешкоджено 3 протипіхотні осколкові міни МОН-100 та 3 протитанкові міни”, – зазначили у Міноборони.

Як повідомляв УНН, обстановка у 7 містах проведення АТО на Донеччині та Луганщині залишається напруженою.

Як повідомлялося, днями сили АТО звільнили від терористів Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Артемівськ та Костянтинівку на Донеччині.

Командувач Нацгвардією С.Полторак повідомив, що українські збройні сили знешкоджують міни та інші вибухонебезпечні речовини, які терористи в багатьох місцях залишили в Краматорську та Слов’янську.

***

на Луганщині бойовики продовжують обстріл житлових районів.

Так, учора ввечері в Слов’яносербському районі бойовики вели прицільний вогонь по українським силовикам.

В результаті обстрілу в селі Шишкове загинула 73-річна жінка та ще 8 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, 5 липня в РНБО повідомили, що терористи обстріляли з установок “Град” 4 дачних селища в Луганській області.

Координатор групи “ІО” Д.Тимчук зазначив, що у Червонопартизанську на Луганщині відбулися озброєні зіткнення між двома угрупуваннями незаконних збройних формувань.

Також нагадаємо, сьогоднi зранку бойовики-сепаратисти скоїли збройний напад на коменандатуру м.Щастя на Луганщині.

Рух дорогою Львів-Тернопіль обмежено до 1 жовтня

Тимчасово виконуючим обов’язки начальника Тернопільського міськвідділу міліції призначений Петро Гукалюк