України втратить місце в єврокубках

Поділитися

Починаючи з сезону 2015/2016, УЄФА скоротить число представників української Прем’єр-ліги в єврокубках з 6 до 5 команд, повідомляє УНН з посиланням на footballnews.com.ua.

Виконком УЄФА прийняв рішення, що стосуються проведення єврокубків протягом 2015/16 – 2017/18 років. За існуючими нині квотами три країни – Україна, Голландія і Росія – представлені в Лізі Європи чотирма клубами. Відтепер за регламентом турніру 2015/2016 і наступних сезонів федерації, що розташовуються в таблиці коефіцієнтів на місцях з 7 по 9, будуть делегувати в Лігу Європи не 4, а 3 команди.

Отже, тепер в українській Прем’єр-лізі команди боротимуться всього за 5 єврокубкових путівок. В Лізі Європи Україну представлятимуть всього три клуби, що посядуть у чемпіонаті 3-5 місця (або замість одного з них виступатиме переможець Кубка). Бронзовий призер (або переможець Кубка) почне свій шлях з групового етапу Ліги Європи, а інші дві команди будуть посіяні в 3 кваліфікації цього турніру.

У Лізі Чемпіонів Україна, як і раніше, буде представлена двома командами. Чемпіон стартуватиме з групового етапу, а віце-чемпіон з кваліфікації.

В останні роки Україна стабільно закінчувала сезон на 7-9 місці і, щоб знову отримати представництво 6 команд у Єврокубках, нам доведеться потіснити з 6 рядка Францію, що поки виглядає малореальним.

Рок-зірку Міка Джаггера звинуватили у фіаско збірної Бразилії

Матч Бразилія – Німеччина побив рекорд Твіттера