Артилерія – бог війни

Поділитися

Артилерію ще з часів Другої світової називають богом війни. В Луганській області поблизу міста Попасна розмістилася 55 артилерійська бригада із Запоріжжя. До цього солдати пройшли Слов’янськ, Краматорськ, Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Попасну. За 5 місяців в зоні АТО  – у них жодного вбитого.

Зараз ведуть вогонь по блокпостах сепаратистів в район Первомайська. Однак, запевняють, по самому місту не стріляють, лише по укрпірайонах поза Первомайськом.

Куди цілитись – розповідає безполітник добровольчого батальйону “Донбас”. Він спочатку проводить розвідку і в онлайн режимі на відео показує, де позиції супротивника. Пізніше після роботи артилерії безпілотник запускають знову, щоб перевірити, чи потрапили в ціль.

Солдати кажуть: їхня робота найбрудніша. Громадське переконалось на цьому особисто. Пилюка і снаряди вагою 44 кілограми кожен, а ще звук від гаубіц закладає вуха. Та артилеристи переконують: війна  – це насамперед важка і брудна робота, але хтось її мусить робити і вони свою роботу люблять. А про втрати в інших частинах кауть так: якщо є геройство, значить щось пішло не так. Значить або командир не правильно керував частиною, або не було дисципліни. Своїх супротивників називають бандитами і воюватимуть з ними до кінця, незважаючи на те, що з деким раніше разом служили.

Настя Станко, Олександр Назаров, Громадське телебачення

За слово цьогоріч коронували аж п’ятьох тернополян!

Тернопіль, Будного,50: багатоповерхівка без згоди мешканців чи спортивний майданчик з деревами?