Чиновники Тернопільської міської ради обманюють людей. Що скаже Надал про своїх підлеглих?

Поділитися

Земельні баталії мешканців Будного, 50 і Бережанської 57,58 із чиновниками Тернопільської міської ради і директором комунального підприємства «Масив» тривають. Як ми вже писали раніше, на мікрорайоні «Дружба», біля ресторану «Володар» міськрада передала 0,6 га землі своєму комунальному підприємству «Масив». Через свій суб’єкт, який водночас створений на власності громади, міська влада планує забудувати ялинково-березовий гай, розташований на суміжній території між житловими будинками.

На зустрічі із мешканцями сусідніх будівель, яка відбулася 5 серпня, ані представники міськради – заступник начальника управління правового забезпечення Віталій Гірняк і начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр, ані керівник комунального підприємства «Масив» не бажали розказати людям, яку площу займе нова багатоповерхівка.

Громада наполягла, щоб представники міськради надали документ, який би засвідчив, що під час розробки проекту землеустрою на суміжній території у 2012 році Закон не вимагав складання акту погоджування меж сусіднього землекористувача. Також чиновники міськради мали підтвердити дозвіл «Тернопільгазу» будувати на газовому сполученні чи на відведення труб із блакитним паливом на іншу ділянку. Головний земельник і правовик міста пообіцяли надати людям документи 6 серпня о 12:00. Як відреагували чиновники і забудовник розповіла голова ОСББ «Будного, 50» Людмила Смолій:

– Ми прийшли у земельний відділ Тернопільської міської ради ще перед 12 годиною і мені сказали, що наразі нікого з чиновників немає. Ми чекали до 13:00, почався обід і ніхто так і не з’явився. Ми не отримали жодних документів, про які домовлялися і тому спробували пошукати правди у керівника КП «Масив» Олександра Гуцала. На зустрічі з нами він пообіцяв розглянути нашу заяву про створення спортивного майданчика на території його будівництва. Але комунальник відмовив громаді, сказав, що наші заяви буде приймати лише через земельний відділ.

Відмову представників міської ради від власних слів тернополяни сприйняли як безтактовність. Адже завдяки громаді Тернополя кожен із них має робоче місце і заробітну плату. Тому люди вирішили звернутися зі скаргою на бездіяльність підлеглих до міського голови Тернополя Сергія

Надала. Жителі міста також сподіваються, мер відмовиться від забудови березового гаю. А для житлового будинку обере у Тернополі інше місце.

Допоки люди сформують нове звернення, вони бояться, що керівник КП «Масив» Олександр Гуцал не дотримає й інших слів, даних громаді – не будувати на суміжній території упродовж наступних 10 днів. Завтра, 7 серпня о 19:00 тернополяни зберуться аби позначити усі дерева на території будівництва. Оскільки бояться, що їх вирубають для автомобільної стоянки майбутньої багатоповерхівки.

Нагадаємо, огорожу незаконного будівництва люди знесли у ніч на понеділок 4 серпня. Сам Олександр Гуцал зізнався, будівельний проект і технічну документацію ще не затверджено. Відповідно розпочати будівництво комунальник немає права.

Зникли безвісти 11 українських вояків

Як нова влада лобіює приватний бізнес для реконструкції очисних споруд