“Дніпро” можуть виключити з єврокубків

Поділитися

Відомий у минулому український арбітр, суддя Всесоюзної категорії, колишній технічний директор ФФУ Костянтин Віхров не виключає, що дніпропетровський “Дніпро” може бути виключений з єврокубків за вчорашній інцидент на НСК “Олімпійський”, влаштований українськими уболівальниками по відношенню до фанатів гостьової команди — данського “Копенгагена”, передає УНН з посиланням на MATCHDAY.

“Для того, щоб говорити, яким може бути покарання для „Дніпра“ — потрібно повністю володіти ситуацією, — сказав Костянтин Віхров. — Я чув, що зіткнення між уболівальниками були ще до гри — цей факт УЄФА також буде враховувати”.

“Чи мала місце провокація з боку приїжджих уболівальників? Мені складно сказати, що там було. Але реакція прихильників „Дніпра“ була неадекватною — їхні дії призвели до того, що вболівальники „Копенгагена“ перед початком другого тайму вибігли в технічну зону і на поле. Природно, це не могло залишитися осторонь для делегата УЄФА, який і прийняв рішення відвести команди з поля”.

“Повинен сказати, добре, що безлади припинилися вчасно. Інакше делегат УЄФА міг прийняти рішення про скасування гри. Такі прецеденти трапляються досить часто: якщо є якась загроза — матч скасовується”.

“Тепер про найголовніше — про те, яке покарання понесе український клуб. Те, що реакція УЄФА буде — це сто відсотків. У будь-якому випадку „Дніпро“ буде серйозно оштрафований. Але можуть бути застосовані й інші санкції, починаючи від заборони проводити домашні матчі у присутності глядачів і до дискваліфікації з єврокубків. Хочеться сподіватися, що до цього не дійде, але нічого виключати не можна”.

“Чи може ця ситуація позначитися на інших українських клубах? Раніше, напевно, не могла б. Але зараз, зважаючи на непросту ситуацію в нашій країні, епізод в матчі „Дніпро“ — „Копенгаген“ може бути негативно використаний іншими суперниками наших клубів. Мовляв, небезпечно не тільки на сході України, а й у містах, в яких УЄФА дозволив проводити єврокубкові матчі”, — резюмував К. Віхров.

Нагадаємо, у сутичці під час перерви гри на київському стадіоні за приблизними підрахунками взяли участь 50 українських і 15 датських фанатів. Місцеві уболівальники стверджують, що їх спровокували гості, вивісивши на трибунах російський прапор, однак ФК “Копенгаген” у офіційній заяві заперечив цей факт. Через інцидент другий тайм поєдинку розпочався на 15 хвилин пізніше.

“Копенгаген” подав скаргу до УЄФА, яку дисциплінарний комітет європейської федерації розгляне приблизно через 2 тижні.

Сплативши 100 млн. євро податків, Мессі може постраждати за приховані 4 мільйони

Помер Валентин Белькевич