Директора аеропорту 12 років просили повернути крадене паливо, аж поки той не помер

Поділитися

Суд зобов’язав комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Донецьк імені С.С. Прокоф’єва» повернути до державного резерву України 500 тонн авіаційного гасу марки ТС-1. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 20 серпня.

Ще в радянські часи на склад аеропорту «Маріуполь», який на той час входив до складу ДП «Аеропорт Донецьк», було закладено майно державного мобілізаційного резерву – 500 тон авіаційного керосину ТС.

У 1993 році аеропорт Маріуполя став самостійним держпідприємством. Однак, відповідно до указу президента від 1995 року, «Аеропорт Донецьк» навіть після виходу з його складу аеропорту Маріуполя мав продовжувати виконувати визначене йому мобілізаційне завдання.

У 2000 році спеціаліст Держкомрезерву встановив, що керівництво аеропорту «Маріуполь» самовільно використало переданий на зберігання керосин. Директор аеропорту Петро Тітов це визнав і зобов’язався повернути майно мобілізаційного резерву.

Перевірки кінця 2000 року і 2003 року показали, що гас так і не був повернутий на склад. Станом на вересень 2013 року (тобто на час подання позову) ситуація не змінилася.

Суд зобов’язав аеропорт «Донецьк», який був відповідальний за збереження цього гасу, повернути його до Держрезерву у повному об’ємі.

Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо розтрати майна мобілізаційного резерву керівництвом аеропорту «Маріуполь». Однак воно було закрите у зв’язку зі смертю Тітова у 2012 році, повідомляють “Наші гроші”

Як “Тернопільобленерго” заправилося на 23 мільйони

У Тернополі водій іномарки збив працівника ДАІ. Розпочато кримінальне провадження