І знову про збаразьку “Свободу” та Партію регіонів

Поділитися

Співробітниками управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції було викрито групу осіб, які налагодили корупційну схему збагачення за рахунок виділення земельних ділянок.

Організував незаконну діяльність голова Старозбаразької сільської ради Збаразького району представник ВО “Свобода”. Ним було створено приватне підприємство, на рахунок якого і перераховувались кошти отримані злочинним шляхом. Спецпідрозділ УБОЗУ “Сокіл” затримав голову сільради, а згодом і його доньку у банку, після отримання ними 12-ти тисяч доларів США, які вони вимагали за виготовлення проектів землеустрою на виділення двох елітних земельних ділянок площею 0,24 га з подальшим їх затвердженням на сесії сільської ради.

А почалось все ще у 2013 році коли сесія Збаразької районної ради за рахунок голосів фракції Партії Регіонів та ВО “Свобода” проголосувала за зміни меж села Старий Збараж. Дивним чином у межі села увійшли городні земельні наділи жителів міста Збаража, якими вони користувались багато років, та землі місцевого профтехучилища, на які до речі ПТУ мало оформлене відповідні документи. Людські городи та поля профтехучилища одразу стали лакомими шматками для будівництва.

Тодішня голова районної ради Н.Розвадовська погрожувала судом скасувати дане рішення ради, але після певних “перемов” від своїх слів відмовилась.

Подейкують, що як винагороду вона отримала земельну ділянку на цих землях. Скористався земельним наділом під будівництво у цьому районі і місцеві “свободівці”, а також дехто і з обласних керівників ВО “Свобода”.

Якщо слідчі органи займуться цією справою, то виявлять ще багато цікавих прізвищ, але на вершині цієї афери все ж сяють керівники фракцій ВО “Свобода” та Партії регіонів, які не зважаючи на численні протести жителів міста проголосували за горезвісне рішення райради, та “розв’язали” старозбаразькому голові всі можливості для незаконної “торгівлі” землею.

Ксенія Петрик,

KsuhaZbarag@i.ua

На Тернопільщині громадські організації відмежувались від влади

Українська православна церква Московського Патріархату обрала нового предстоятеля