Найбільше в Україні зображення Герба України, викладене з каменю, видно з космосу

Поділитися

Тернополяни обурюються, як протягом пів року марнують час наші високопосадовці, розповідають, що їм заважає працювати, а 92-річний Анастасій Козак виклав зображення тризубу, яке видно з космосу!!!

Зображення тризубу викладено гірським мергелем на схилі гори неподалік від села Остриня у 1992 р. колишнім воїном Української Повстанської Армії Анастасієм Паньковичем Козаком для вшанування пам’яті полеглих побратимів та першої річниці з Дня проголошення незалежності України.

Воно розташоване на місці, де точились запеклі бої між українськими повстанцями сотні Пилипа Орлика та більшовиками.

Розміри кам’яного символу України: 19 м висоти, 13 м ширини, висота центральної частини 25 м.

Рукотворний символ чітко видно у супутникових фотознімках Острині Тлумацького району Івано-Франківської області.
За словами автора ним було витраченно близько двох вантажівок каменю. Камінь переносився вручну, у двох сумках вагою по 10-12 кг. Відстань від гори до кар’єру – 800 м. Також він обсадив контур тризубу смерічками і туями. У якості фундаменту, щоб каміння не змістилося, тризуб обладнаний канавами. На час викладання тризубу Анастасію Паньковичу було 70 років. Через деякий час естафету з догляду за пам’яткою перебрали на себе школярі остринської школи. Раз на рік учні косять траву довкола та відбілюють камінь.

Рукотворний символ чітко видно у загально-поширених супутникових фотознімках Острині, а також, завдяки вдалому розташуванню, з усіх околиць села Остриня та траси загально-українського значення «Івано-Франківськ — Київ».

Cудять міліціонера, який протаранив маршрутку

Зникли безвісти 11 українських вояків