Перемагають лише безстрашні!

Поділитися

12 серпня 2014 року лави добровольців, які беруть участь в  антитерористичній операції на Сході України поповнили: заступник Голови Тернопільської обласної організації Студентська Свобода“- Василь Чашка і свободівець, депутат Тернопільської обласної ради – Олег Федик. Свободівці приєдналися до своїх колег із батальйону спеціального призначення”Січ”.

Свободівці розповідають, що прийняти таке  нелегке рішення їх спонукала не тільки напружена ситуація в країні, а, в першу чергу, смерть побратимів. Ці людські жертви не були марними. Разом ми переможемо! Українці повинні бути, як ніколи  згуртованими, сильними, мужніми і сміливими! Тому що, лише спільними зусиллями зможемо захиститися від окупанта, котрий посягнув на нашу незалежність.

Кожен свідомий українець постійно  має бути готовий стати на захист Батьківщини, – Василь Чашка. – Це наш обов’язок. Я хочу, щоб в Україні панував мир і ніколи у моїх рідних і близьких не було страху жити на своїй Богом даній землі. Саме це  бажання додає сили і наснаги для боротьби.

19-річний Василь Чашка вирішив піти воювати на добровольцем. Його мати – заступник Голови Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” Марія Чашка розповідає: ” Це його рішення,  дорослого чоловіка. Звичайно, для мене, як для матері, воно дуже непросте. Адже кожна матір розуміє, що легше піти самій, ніж відправити туди свою дитину. ”

Марія Чашка радить матерям не відмовляти своїх синів від участі в бойових діях, а пояснювати їм реалії цієї ситуації, в яку вони потрапили. Важливо, щоб цей крок був виважений і обдуманий.

“Страх є завжди і в кожного. За своє життя і здоров’я, а найперше – в батьків – за своїх дітей, – зізналася свободівець Марія Чашка. – Не боїться тільки той, хто немудрий, але безстрашні перемагають. У цій ситуації ми маємо бути саме такими. Інакше російський агресор прийде і  в наш край”.

Не міг залишитися байдужим до ситуації на Сході країни депутат Тернопільської обласної ради Олег Федик, який готовий  до цього і фізично, і морально.

“Я з сім’ї репресованих, – розповів він. – Дідусь воював, згодом  був засуджений на 25 років. Так він вже і не повернувся,  – оповів Олег Федик. –  Тепер прийшов мій  час стати на захист Батьківщини. Час  здобути вільну незалежну Українську державу! “.

Нагадаємо, що свободівці Василь Чашка і Олег Федик були активними учасниками Революції Гідності у Тернополі.

Василь Чашка результативно працював і в тилу війни. Під його керівництвом неодноразово проводився збір коштів, гуманітарної допомоги військовослужбовцям в зоні АТО. Також ввелася “гаряча телефонна лінія” по допомозі нашим солдатам на Сході України.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

На Тернопільщині незаконно виготовляли бензин

Мам, а коли тато прокинеться?