Підсумки 19 серпня у зоні АТО: в Луганськ прорвалась колона росіян

Поділитися

Брати й сестри, за підсумками 19 серпня.

З невтішного:

1. На жаль, підтверджується той факт, що сьогодні в Луганську на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина – увійшла на Донбас з території РФ сьогодні.

За нашими даними, загалом у околиці Луганська прорвалося кілька десятків одиниць техніки, з яких 40 – важка бронетехніка. Частина цієї колони увійшла в місто.

Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блок-постів та опорних пунктів сил АТО, − ми на даний момент сказати не можемо.

2. Терористи з «ЛНР» стверджують, що розстріляна вчора під Луганськом колона біженців – це не їх рук справа. Про це заявив один з лідерів бойовиків И.Плотницький.

Ця заява, можливо, могла би збити з толку стороннього спостерігача, що грішним ділом припустив би можливість здійснення подібного жахливого злочину силами АТО, які обстріляли колону помилково. Коли б не одне «але». Лідер терористів відразу ж почав присягатися, що зброю бойовикам не перекидають з Росії, − мов би «вся бойова техніка трофейна і була отримана у боях».

І тут все стає на свої місця. Важко припустити, що бойовики могли захопити в української армії багато десятків танків та РСЗВ, і тим більш незрозуміло, звідки в українських військовців взялися зброя та техніка, яку мають виключно росіяни, на зразок броньованих КамАЗів, найновіших БТР-82, кулеметів «Корд», автоматів АК «сотої серії» і т.ін. – список можна продовжувати безкінечно.

Ця брехня про зброю доводить і брехню про обстріл колони. Але, забрехавшись, вожачок бойовиків навіть мізки не включив, заливаючи публіку своєю брехнею.

З доброго:

1. Наші війська продовжують звільняти землю Донбасу від проросійської та російської мерзоти. Завершується зачистка Іловайська, крок за кроком звільнюються Донецьк та Луганськ. Тривають бої в районі н.п. Горлівка, Ясинувата, Жданівка.

Москва прагне якими завгодно способами врятувати своїх шісток, вже без особливої конспірації перекидаючи їм техніку та озброєння. Але лише маніяк, подібний Путіну, може продовжувати вірити, що гра не програна, і сподіватися на якісь перспективи кримінальних проектів «ДНР» та «ЛНР». На превеликий жаль, ця маніакальність оплачується кров’ю наших хлопців, але ні в якому разі не відмінить Перемоги, що наближається.

2. В МВС повідомили, що за час проведення АТО звільнили майже 3 700 правоохоронців у Донецькій та Луганській областях. Відкриті десятки кримінальних проваджень проти місцевих міліціонерів, що порушили присягу.

Це процес, значення якого важко переоцінити. Адже який був би сенс в АТО, коли б вчорашні посібники терористів сьогодні знову б контролювали міста Донбасу, чекаючи «свистка» з Росії, щоб розпочати все спочатку?

До цього можна лише додати, що подібний процес слід наполегливо впроваджувати і щодо місцевої влади. Позаяк, вже було розпочавшись, він останнім часом вочевидь якось став стихати.

3. Заступник голови Європарламенту Р.Чарнецький заявив, що українська влада не повинна погоджуватися на перемовини з терористами на Донбасі, бо це не партнер для діалогу, а має прикласти всі зусилля, щоб витиснути їх за межі країни.

Оце, я розумію, слова не хлопчика, але мужа. Київ заявляв, що вітав би мирний діалог, коли б такий був можливим (згадаємо сумний досвід «перемир’я» 20-30 червня). Але, якщо по-доброму не виходить, церемонії доведеться відкласти. Чудово, що в Європарламенті, раніше засліпленому малозрозумілим пацифізмом, це почали розуміти.

Все ж терорист – він і в Африці терорист. І цю заяву представника Європарламенту можна вважати поки що неофіційним визнанням «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями, нехай і з боку окремих європарламентарів. Що ж, справа за офіційним визнанням, якого так чекає Україна.

Дмитро Тимчук

У Ланівцях хочуть закрити останнє підприємство, а влада мовчить!

Папі Римському залишилося жити два-три роки