Розпочався І Всеукраїнський турнір з волейболу пам’яті професора Сергія Юрія

Поділитися

Відкриття І Всеукраїнського турніру з волейболу серед жіночих команд відбулося 28 серпня. Спортивне дійство присвячене пам’яті віце-президента федерації волейболу України, ректора Тернопільського національного економічного університету, професора Сергія Юрія. Участь у змаганнях взяли команда «Континіум – Волинь –Університет» з Луцька, «Орбіта» із Запоріжжя, «Регіна- МЕГУ- ОШВСМ», що представляє Рівне, та команда «Галичанка ТНЕУ». Побував на урочистому відкритті Турніру голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк. Він привітав гостей та учасників свята.

За словами керівника краю, участь у спортивному дійстві гостей з інших областей свідчить про те що видатного тернополянина Сергія Юрія шанують та пам’ятають поза межами Тернопільщини.

«Ми пишаємося тим, що справа, яку започаткував Сергій Ілліч продовжується, і в цих стінах і надалі підтримують спортивні починання, – сказав Олег Сиротюк. – У важкий для України час нам потрібна спортивна здорова нація. Адже здорові тілом і духом люди складають опору суспільства. Нехай успіхи ваших команд об’єднаються у перемогу нашої держави у протистоянні, в якому перебуваємо зараз».

Голова ОДА побажав волейболісткам чесної гри та гідної перемоги.

За словами ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого, заслуга Сергія Юрія в тому, що ТНЕУ вважають одним із найспортивніших закладів не лише Тернопільщини а й України.

«Він допомагав студентам-спорстменам університету, надихав своєю присутністю і підтримкою на чемпіонатах, олімпіадах України та світу, – зазначив Андрій Крисоватий. – Разом зі спортсменами побував в Китаї, Белграді (Сербія), на зимових олімпійських іграх в Канаді. Сергій Ілліч створив в університеті всі умови для залучення якомога більшої кількості студентів до занять волейболом та іншими видами спорту. Я усіляко підтримуватиму його справу».

Під час урочистого відкриття І Всеукраїнського турніру присутні вшанували Сергія Юрія хвилиною мовчання, гравці команди «Галичанка ТНЕУ» поклали квіти до його могили.

Триватиме Турнір до 30 серпня. Поєдинки відбуватимуться у спорткомплексі ТНЕУ.

Довідково:

Сергій Ілліч Юрій – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член (академік) Академії економічних наук, академік Академії наук вищої школи, почесний професор Віденського міжнародного університету, голова науково-координаційної ради Західного наукового центру НАН України і МОНмолодьспорту в Тернопільській області, голова Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету, віце-президент Федерації волейболу України.

Тернопільська митниця забезпечує оформлення 100% митних декларацій в електронному вигляді

Прокуратура вимагає стягнути майже 20 тисяч грн боргу за самовільне користування ставком у Підгородньому