У мешканців будинку на Будного,50 для нового будівництва забирають все і відразу: зелену зону, дитячий майданчик і міні-стадіон

Поділитися

У Тернополі люди виборюють право на зелену зону навколо своїх помешкань. Нещодавно на Об’їзній біля ресторану «Володар», на суміжній ділянці між будинками на вулиці Будного,50 і Бережанській, 57, що на мікрорайоні «Дружба», ріс ялинково-березовий гай, а біля нього дозрівали грядки капусти, петрушки, квасолі та інших овочів, які посадили тернополяни. 29 липня частину дерев і грядок обгородили металевою сіткою і на закритій території розмістили вагончик сторожа новобудови. Рішенням Тернопільської міської ради ще 22 березня 2013 року 0,6 га землі на вулиці Будного надали у постійне користування комунальному підприємству міськради «Масив». Створений 08.04.2011 року суб’єкт покликаний сприяти незалежному учаснику інвестиційного процесу у будівництві і торгівлі. Та навіть за довідковим номером телефону Тернопільської міської ради 15-80 контакти комунальників дізнатися неможливо.

Мешканець будинку на Будного, 50 Василь Савка розповідає, для будівництва нового житлового будинку у комунальному підприємстві «Масив» найняли підрядну фірму «Софт»:

– Декларації на будівництво нам забудовник не показав, а поставлений забор суперечить чинному законодавству, тому що він не відступає 20 м від дороги, яка тут проходить. Ми викликали екологічну службу, коли працівники будови почали зрізати дерева, але порушники відразу зникли.

Комунальникам «Масиву» між будинками на вулиці Будного,50 і Бережанській, 57 у власність суміжну ділянку Тернопільська міська рада передала тихо. Адже громадських слухань не проводили і люди не бачили жодних документів, які засвідчують легальність будівництва. Водночас голова ОСББ «Будного, 50» Людмила Смолій наголошує, мешканці будинку зверталися у Тернопільську міську раду, прокуратуру, в обласне державне управління охорони навколишнього середовища, УМВС України у Тернопільській області. Не зважаючи на виявленні тернополянам порушення, в усіх держструктурах підтвердили законність будівництва.

– ОСББ «Будного,50» не давало своєї згоди на відведення суміжної ділянки у постійне користування КП «Масив». Будівельні роботи уже розпочаті, але генеральний план будівництва ніхто з мешканців не бачив. Цей план незатверджений. Зі слів будівельника відомо, що це має бути 9-типоверховий будинок на 3 під’їзди. А вимощення має знаходитися паралельно нашому, із

близьким розміщенням до межі між ділянками. Мешканці категорично проти такого будівництва. Ми просто загородимо в’їзд до з’ясування ситуації, до настання правочинності їхніх дій і рішень, розповідає Людмила Смолій.

Окрім ялинково-березового гаю із продовженням будівництва мешканці Будного,50 втратять освітлення помешкань, дитячий майданчик і міні-стадіон. 31 серпня люди звернулися у Прокуратуру Тернопільської області. Також громадяни сподіваються, що їхні скарги почує міський голова Тернополя Сергій Надал.

Прес-служба ГО “Наш рідний Тернопіль”

0

З Тернопільщини відправили у військові частини перших мобілізованих у рамках третьої черги часткової мобілізації

0

Неймовірні факти про першу Світову війну і Тернопільщину демонструють в архіві