Українські військові повертають пам’ятники Великої Вітчизняної війни

Поділитися

Днями, під час зачистки міста Константинівка Донецької області, воїнами високомобільних десантних військ та розвідниками було знайдено радянський танк періоду другої Світової війни – «ІС-3».
Свого часу, він слугував пам’ятником Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. Терористи зняли машину з постаменту та переобладнали для бою в сучасних умовах. Танк використовувався маргиналами, в першу чергу, як засіб психологічного впливу на громадськість. Вони їздили ним містами Донбасу та хизувались своєю надуманою військовою силою. На броні бандити намалювали велетенську червону зірку, а додаткові баки прикрашали написи – «На Львов» та «На Киев». Крім цього терористи використовували його, як пересувну броньовану вогневу точку. Спеціалістами Збройних Сил України досліджується факт стрільби з гармати танку. Та беззаперечним є той факт, що з великокаліберного кулемету на саморобній турелі, яку терористи встановили на башті танку, вівся вогонь як по мирному населенню, так і по воїнах АТО.
Після встановлення акумуляторів, бойова машина завелась і сама заїхала на трал для транспортування на ремонтну базу Збройних Сил України. Після проведення всіх необхідних робіт з демілітаризації цього броньованого пам’ятника, його урочисто повернуть назад на постамент.
Олександр Штупун.
Фото автора.

На Донбасі окупанти займаються мародерством, крадіжками та зґвалтуваннями

Президент підписав Закон “Про вищу освіту”