Відкриті репресії проти головного лікаря тернопільської лікарні залізничників: Олега Біленького “зливають” ті, кого він публічно “здав”

Поділитися

Про те, що він звільнений головний лікар тернопільської лікарні залізничників дізнався з інтернету. Олег Біленький вважає його незаконним, адже ані оригіналу наказу, ані права звільняти його під час лікарняного ніхто не мав.

– Секретарці вручили ксерокопію і дали доручення вислати мені це по пошті. Причина звільнення «Недотримання умов контракту по причині невиконання законних умов служби внутрішнього аудиту «Укрзалізниці». Я був приголомшений таким формулюванням та й станом справ взагалі. тому маю намір зробити глобальну позовну заяву, яка вже готується, щодо скасування наказу, який був незаконним. До слова, сам «документ» був написаний безграмотно та ще й на ксерокопії, що в такому випадку є недопустимим – без «живого підпису і печатки». З цим звільненням я не погоджуюсь і буду й далі виконувати обов’язки головного лікаря, – розповів представникам ГО «Наш рідний Тернопіль» Олег Біленький.

Головний лікар вважає, що насправді причина звільнення – банальна помста.

– Моє звільнення – це помста гендиректора «Укрзалізниці» та начальника «ЛЗ», – переконаний медик. – Корупційні правопорушення, які вони хотіли, аби за них вчинив я, набули розголосу завдяки мені через ЗМІ, а це – передача земельної ділянки, майбутнє будівництво, ліквідація лікарні – все це мало бути зроблене моїми руками. Я цю корупційну схему публічно озвучив і «великих махінаторів» було викрито.

Саме обговорення щодо передачі земельної ділянки почалося ще в середині квітня, і ось через три місяці протистояння пана Олега звільнили.

– Приїжджали безліч комісій, «тупали ногами», змушували підписувати акти про те, що дана земельна ділянка непотрібна, що там немає зелених насаджень тощо. Огорожу мені наказували списати, словом… дерибан землі по-тернопільськи. На мене був вчинений тиск посадовими особами, але він не приніс бажаного для них результату, – каже пан Біленький.

Попередні звернення в правоохоронні органи не дали бажаного результату. Разом із колегами головний лікар тернопільської лікарні залізничників був і на сесії ТМР 18 липня та допомоги від очільника міста так і не дочекався.

– Мер нас протримав до кінця і не хотів надавати навіть слово. Однак його перекричали залізничники і він змушений був вділити нам бодай три хвилини часу – за регламентом, після того мені виключили мікрофон і довелось кричати в зал депутатам те, що не встигли. Я говорив про можливу незаконну забудову на території нинішньої лікарні залізничників, яка порушує всі договори, – розповідає Олег Йосипович. – Крім того, СБУ дослідила, що лист, який присилав міський голова, де просив відмовитися від частини землі лікарні, у вихідній документації ТМР відсутній.

За словами пана Олега, питання зараз стоїть не лише у його звільненні, йдеться також і про намагання зробити державне майно приватною власністю. Питанням дерибану землі займатиметься Генпрокуратура, а поки залізничники готові йти за головним лікарем, «стукати у всі двері» та добиватися правди.

– Колектив за мене і ми підемо до кінця, аби встановити справедливість та покарати винних. Ми не хочемо бути поза законом, тому проводитимемо мирні пікети, а вони таки необхідні зараз, адже якщо знову приховати чергову «аферу», то скоро Тернопіль належатиме не місцевим мешканцям, а кільком людям, які «по-братськи» домовились між собою. Цього допустити не можна, – підсумував Олег Йосипович.

Прес-служба ГО «Наш рідний Тернопіль»

За 7 місяців платники Тернопілля поповнили бюджет країни на 1,4 мільярди гривень

Дожилися! Тепер навіть за дегустацію треба сплатити податок!