Як прокурори захищали від міліції п’яного в Підгайцях

Поділитися

Прокуратура поновила права громадян при притягненні їх до адмінвідповідальності

 Прокуратура Підгаєцького району відреагувала на порушення прав громадян при притягненні їх районним відділом міліції до адміністративної відповідальності.

Прокурорською перевіркою встановлено, що районний відділ внутрішніх справ допустив порушення вимог законодавства при здійсненні провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Для прикладу, під час провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.178 КУпАП, в частині появи особи в громадському місці у п’яному виді, працівники міліції склали протокол про адміністративне правопорушення та винесли постанову у зазначеній справі без посилання на відповідні докази (пояснення свідків, громадян, які перебували в час та у місці вчинення особою правопорушення, результати медичного огляду на стан сп’яніння тощо).

З врахуванням наведеного, прокуратура району внесла керівнику районного відділу внутрішніх справ документ прокурорського реагування. За результатами його розгляду до відповідальності притягнуто 2 посадові особи районного відділу міліції та скасовано 3 постанови за справами про адміністративні правопорушення, в результаті чого поновлено права 3 громадян.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно кременецького педофіла

Видео допроса российских героев-десантником украинскими бандеровцами