Які зміни чекають на освіту Тернопільщини?

Поділитися

Питання організації діяльності закладів освіти області у 2014/2015 н.р. та реалізації заходів щодо зменшення споживання енергоносіїв в осінньо-зимовий період  обговорили на розширеній нараді керівників органів управління освітою, що за участю заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Наталки Михно, відбулася 01 серпня.
«Восени Росія може припинити постачання на територію України природного газу, тому завданням освітніх закладів цьогоріч є скорочення його споживання на 30%, – наголосив директор департаменту освіти і науки ТОДА Любомир Крупа. – Для реалізації цього завдання ми повинні провести комплекс заходів, зокрема, таких як, перехід навчальних закладів на альтернативні види палива, електроопалення, заміна старих  котлів, проведення санації (заміна вікон, дверей, дахів, утеплення горищ, підвалів)».

З метою економії коштів цьогоріч дещо зміниться й формат навчального процесу.

«Згідно з листом Міністерства освіти і науки України від 11.06.2014р. №1/9-303 передбачено, що впродовж навчального року  має бути відпрацьований 171 робочий день. Відтак передбачений 6-денний робочий тиждень, збільшення зимових канікул, розглядається можливість ущільнення навчального матеріалу,  – розповіла заступник директора ТОКІППО Галина Свінних. –  Однак, ні ситуація в державі,  ні заходи переформатування освітнього процесу жодним чином не повинні вплинути на якість освіти!»

Велику увагу цьогоріч приділять безпеці  у навчальних закладах Тернопільщини.

«Україна знаходиться в стані війни, тому з метою убезпечення об’єктів освіти від можливих терористичних посягань та у разі виникнення надзвичайних ситуацій, освітній процес потрібно переформатувати в режим посиленої уваги до безпеки», – наголосив помічник  начальника управління СБУ в Тернопільській області – начальник штабу координаційної групи антитерористичного центру Володимир Кулішов. – Важливо відпрацювати систему евакуювання та поводження з невідомими об’єктами. А з метою посилення безпеки учнів та студентів  рекомендуємо використовувати відеоспостереження на території навчальних закладів».

Наостанок куратор гуманітарної сфери Наталка Михно подякувала присутнім за розуміння гострої ситуації.

«Я знаю і розумію, що фінансове становище галузі освіти бажає бути кращим, а в умовах тотальної економії виконати поставлені завдання – ще складніше, – констатувала Наталка Михно. – Тому для ефективної  реалізації мети важливо, щоби співпрацювали влада, контролюючі служби та освітяни. Я переконана, такий формат роботи  дасть позитивний результат».

Довідково: 4 млн куб. газу, а це близько 40 млн грн., можуть зекономити освітні заклади області, скоротивши навчальний процес на один зимовий місяць.

Бойовики ракетою з “Буку” знову збили український літак

0

З Тернопільщини відправили у військові частини перших мобілізованих у рамках третьої черги часткової мобілізації