Зареєструвавшись у Тернополі, переселенці зі Сходу в будь-який момент зможуть повернутися додому

Поділитися

«Тернопіль красиве місто і люди тут добрі, щирі, допомагають за покликом душі, а не тому що так треба», – такі перші враження жителя Луганської області про Тернопіль і тернополян. Сергій разом із ще однією родиною з Луганщини сьогодні приїхав у Тернопіль.

Сімох вимушених переселенців зі Сходу, серед яких троє діток, на залізничному вокзалі зустріли рятувальники, а у готелі «Галичина»  їх уже чекали співробітники міграційної служби. До слова, у готельному номері луганчани проживуть лише декілька днів, допоки відповідні служби не підшукають їм тимчасового житла.

Сергій каже, що рішення про переїзд далося йому дуже не легко. Добре розумів, що життя доведеться починати з чистого листа, але найперше думав про безпеку доньки і дружини.

Чоловік розповів, що вони з дружиною хочуть, аби донечка Саша навчалася в україномовній школі. Тож, щойно влаштуються на новому місці, займуться цим питанням. Серед першочергових справ також пошук роботи і реєстрація місця перебування. Голова сімейства хвилюється, що, зареєструвавшись у Тернополі, може втратити своє житло на малій батьківщині. Розвіяв ці страхи заступник начальника міграційної служби області Іван Чубатий.

«При реєстрації місця перебування, за громадянами зберігається реєстрація за місцем постійного проживання. Відтак люди у будь-який момент можуть повернутися додому, у власне житло, ніхто не має права перешкоджати їм у цьому», – пояснив посадовець.

Довідково:

Місце перебування – адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік. Реєстрація місця перебування здійснюється за особистою заявою особи або її законного представника.

 

Соціальні мережі та Твіттер в Україні і Тернопільській області

Тернопільські комунальники готові до дощів?